Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Αδιανόητο! Πέθανε μετά από ώρες αναμονής στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου!

Τι συνέβη;

20 Ιανουαρίου 2020 11:24
Αδιανόητο! Πέθανε μετά από ώρες αναμονής στα επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου!

Σοκ έχει προκαλέσει ένα αδιανόητο περιστατικό που έλαβε χώρα στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου στο Μιλγουόκι. Η είδηση πως μια 25χρονη ασθενής βρέθηκε νεκρή λόγω αναμονής κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία ανά τον κόσμο δεν επικρατούν και οι ιδανικότερες συνθήκες εξυπηρέτησης ή καθαριότητας. Μην ξεχνάμε πως μόλις λίγες μέρες πριν σάλος είχε ξεσπάσει σε νοσοκομείο της Νίκαιας όταν ένας ασθενής βρήκε ένα σκουλήκι στο φαγητό του.

Η 25χρονη Τασόνα από το Μιλγουόκι μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά του πλησιέστερου νοσοκομείου έχοντας πόνους στη θωρακική χώρα και δύσπνοια. Υποβλήθηκε σε μια ακτινογραφία θώρακος που έδειξε πως υπήρχε μια "περιέργη" διεύρυνση καρδιάς και επέστρεψε ξανά στην αίθουσα αναμονής, όπως δηλώνει η αδερφή της. Μετά από 2μιση ώρες αναμονής η 25χρονη αποφάσισε να επισκεφθεί ένα επείγον κέντρο περίθαλψης.

νοσοκομείο

Η αδερφή της λοιπόν προθυμοποιήθηκε να τη συνοδεύσει όμως μόλις έφτασαν στο πάρκινγκ η Τασόνα κατέρρευσε κι έτσι επέστρεψαν και πάλι στο νοσοκομείο όπου η 25χρονη λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Η αιτία του θανάτου σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν υπερτασική καρδιαγγειακή νόσος.

Το νοσοκομείο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες αναφέροντας τους κανόνες περί ιατρικού απορρήτου. Η μητέρα της 25χρονης ωστόσο, όπως είναι φυσικό ψάχνει να βρει τα αίτια του θανάτου της κόρης της.

Το νοσοκομείο από πλευράς του και συγκεκριμένα μια εκπρόσωπός του δήλωσε πως η οικογένεια της άτυχης ασθενούς βρίσκεται στη σκέψη τους και έχει την αμέριστη συμπαράστασή τους.".

Συναγερμός σε μεγάλο νοσοκομείο της χώρας: Εκτεθειμένο σε σύφιλη το νοσηλευτικό προσωπικό!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς την παραμονή των Χριστουγέννων εισήχθη μια γυναίκα για να γεννήσει η οποία έπασχε από σύφιλη χωρίς να έχει γίνει διάγνωση με αποτέλεσμα να εκτεθεί στη νόσο το νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, σοκ προκλήθηκε και εχθές στο Νοσοκομείο της Νίκαιας καθώς ένας ασθενής βρήκε ένα σκουλήκι στο φαγητό του!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο ΠΠΓΝΛ το οποίο εφημέρευε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων. Αποτέλεσμα της αβλεψίας ήταν το περιστατικό να εισαχθεί για τοκετό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας.

Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης.

νοσοκομείο

Χωρίς αντιδραστήρια το νοσοκομείο

Ο πανικός που δικαίως κατέλαβε το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό έγινε ακόμα χειρότερος από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί. Και η αδυναμία έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν… αντιδραστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Πρακτικά το νοσοκομείο στέλνει τους νοσηλευτές και τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί!

Σιγή ιχθύος από τη διοίκηση

Αίσθηση προκαλεί τέλος το γεγονός ότι από τη διοίκηση τόσο της κλινικής όσο και του Νοσοκομείου τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν, με το προσωπικό να κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share