Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στο Σύνταγμα: Έδειραν φωτογράφο!

Με σύνθημα «κλείστε τα σύνορα»!

19 Ιανουαρίου 2020 14:55
Συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στο Σύνταγμα: Έδειραν φωτογράφο!

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν περίπου 500 άνθρωποι που δηλώνουν ενεργοί πολίτες και αντιτίθεται στην πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Θύμα των διαδηλωτών έπεσε ένας φωτογράφος.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν ανοίξει ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα «κλείστε τα σύνορα» ενώ λίγο μετά τις 13:30 έκλεισαν και το δρόμο στην κάτω πλευρά της πλατείας. Κλειστός παραμένει την ίδια ώρα και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Κατά πληροφορίες στους συγκεντρωμένους βρίσκονται διαδηλωτές από Θεσσαλονίκη και από Ζάκυνθο.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση άγνωστοι από τον ακροδεξιό χώρο ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν τον φωτογράφο της Deutsche Welle Θωμά Γιακόμπι.

Την ίδια ώρα στα Προπύλαια βρίσκεται μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση.

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ: Έξι προσαγωγές έξω από τη Νομική!

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τη Νομική πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα. Χθές μάλιστα, σημειώθηκε επίθεση στο παράρτημα του υπουργείου Τουρισμού στο Μεταξουργείο, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Αναρχικές/Αναρχικοί!

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Άμεση Δράση δέχθηκε κλήση, λίγο πριν από τις 3:30, για περιστατικό που δήθεν συνέβη στην οδό Ακαδημίας 50. Μόλις έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί βγήκαν ξαφνικά άτομα από τη Νομική Σχολή και τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός με αστυνομικούς να προχωρούν στη συνέχεια σε έξι προσαγωγές.

Θρίλερ στην ΑΣΟΕΕ: Αιματηρά επεισόδια με καδρόνια!

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην ΑΣΟΕΕ όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με καδρόνια σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Ωστόσο, μόλις 24 ώρες πριν επίθεση με μπογιές σημειώθηκε στο προξενείο της Αυστραλίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο μηχανές με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στο σημείο, έπειτα από κλήση πολίτη για την παρουσία υπόπτου στην οδό Πατησίων.

Μόλις έφτασαν στο σημείο, άγνωστοι που κρατούσαν καδρόνια στα χέρια βγήκαν από την πρώην ΑΣΟΕΕ και χτύπησαν ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ! Προπηλάκισαν φοιτητή!

Νέα επεισόδια έγιναν πριν από λίγο στην ΑΣΟΕΕ όταν αντεξουσιαστές έψαχναν τον Πρύτανη και επειδή δεν τον βρήκαν προπηλάκισαν φοιτητή!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξωπανεπιστημιακοί οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με το αναρχοαυτόνομο στέκι που έχει καταληφθεί εκ νέου στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, έφτασαν στο κτήριο της οδού Πατησίων, ανέβηκαν στην Πρυτανεία και αναζητούσαν τον πρύτανη. Δείτε ακόμα: Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτογράφους!

Ο πρύτανης δεν βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα και για άγνωστο λόγο, λίγο αργότερα και αφού δεν κατάφεραν να τον βρουν, προπηλάκισαν έναν φοιτητή, ο οποίος τελικά φυγαδεύτηκε.

Να σας θυμίσουμε: Χάος στη Θεσσαλονίκη: Φωτιές και μολότοφ μετά την πορεία! Καίγονται αυτοκίνητα!

ΑΣΟΕΕ: Κλειστό το πανεπιστήμιο μετά τα επεισόδια!

Λουκέτο ξαναμπήκε στην πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) μετά την απόφαση της Συγκλήτου να μείνει κλειστό το πανεπιστήμιο έως και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Από τα ευρήματα της αστυνομίας φαίνεται ότι η σχολή χρησιμεύει στους αντιεξουσιαστες σαν ορμητήριο!

Δείτε επίσης: Πολεμικό κλίμα έξω από την ΑΣΟΕΕ! Οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία στην Πατησίων! (Video)

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Σύγκλητος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11/2019 έως και 17/11/2019. Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.»

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στην ΑΣΟΕΕ με κοπτικό εργαλείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share