Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεξικό: Βρέθηκαν δέκα απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε αυτοκίνητο!

Διενεργείται έρευνα!

19 Ιανουαρίου 2020 13:51
Μεξικό: Βρέθηκαν δέκα απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε αυτοκίνητο!

Εισαγγελείς διενεργούν έρευνα μετά τον εντοπισμό καμένου αυτοκινήτου που περιείχε τα απανθρακωμένα πτώματα δέκα ανθρώπων στη νοτιοδυτική Πολιτεία Γκερέρο, στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το μακάβριο εύρημα αντίκρισαν αστυνομικοί σε επαρχιακό δρόμο στον δήμο Τσιλάπα δε Άλβαρες, όταν ντόπιοι είδαν αυτοκίνητο να φλέγεται και ειδοποίησαν τις αρχές, ανέφερε ο Ρομπέρτο Άλβαρες, εκπρόσωπος του πολιτειακού υπουργείου δημόσιας ασφάλειας, μέσω Facebook. Αξιοσημείωτο είναι ότι προ ημερών βρέθηκαν στο Μεξικό άλλα 29 πτώματα θαμμένα σε ομαδικό τάφο!

Επισήμως, τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα. Ωστόσο, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, τα θύματα είναι νεαροί, μέλη μουσικού συγκροτήματος, που έγιναν στόχος επίθεσης εκτελεστών καρτέλ των ναρκωτικών που δρα στην Πολιτεία.

Η πολιτειακή εισαγγελία στην Γκερέρο δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο για τα δημοσιεύματα από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Γκερέρο, που συγκαταλέγεται στις φτωχότερες Πολιτείες του Μεξικού, είναι εδώ και καιρό μια από αυτές με τα οξύτερα προβλήματα εξαιτίας της δράσης συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος: όδευε να σημειώσει αριθμό ανθρωποκτονιών χωρίς ιστορικό προηγούμενο το 2019. Η περιοχή Τσιλάπα δε Άλβαρες ειδικά έχει γίνει διαβόητη, καθώς τη λυμαίνονται βίαιοι κακοποιοί.

Μεξικό: Τα όπλα του 12χρονου που προκάλεσε το μακελειό ανήκαν στον παππού του!

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε επαρχία του Μεξικό όταν ένας 12χρονος μαθητής εισέβαλε σε σχολείο και άρχισε να πυροβολεί τόσο τους συμμαθητές του αλλά και τους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα έξι άτομα να τραυματισθούν σοβαρά, μια καθηγήτρια να βρεθεί νεκρή και σαν επίλογο ο δράστης να αυτοκτονήσει.

Τα όπλα με το οποία έγινε η επίθεση πιθανολογεί η εισαγγελία πως ανήκαν στον παππού του ανήλικου.

«Τα όπλα θεωρείται ότι ανήκαν στον παππού ο οποίος (…) δεν είχε άδεια οπλοκατοχής», εξήγησε χθες Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο Γεράρδο Μάρκες εισαγγελέας της πολιτείας Κοαουίλα, στο βόρειο Μεξικό όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία την προηγούμενη εβδομάδα.

«Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της έρευνας προκειμένου να αποδώσουμε ευθύνες», πρόσθεσε.

Τα όπλα τα οποία χρησιμοποίησε ο 11χρονος ήταν διαμετρήματος 0,40 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο στρατός, και διαμετρήματος 0,25 χιλιοστών.

Οι αρχές ερευνούν επίσης το περιβάλλον του παιδιού. Αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι, το Natural Selection.

«Πολεμικά παιχνίδια βρέθηκαν στο σπίτι», επεσήμανε ο εισαγγελέας, ενώ υπογράμμισε ότι το παιδί είχε στην κατοχή του «κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή, τάμπλετ και δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Κοαουίλα Μιγκέλ Άνχελ Ρικέλμε δήλωσε ότι ο 12χρονος είχε καλούς βαθμούς στο σχολείο και συμπεριφερόταν φυσιολογικά, σύμφωνα με τους καθηγητές του.

Η Κοαουίλα είναι μια πολιτεία στο βορειοανατολικό Μεξικό θέατρο συχνών συγκρούσεων μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.

Μεταξύ των έξι τραυματιών είναι ένας καθηγητής του ιδιωτικού σχολείου Θερβάντες, ενώ οι υπόλοιποι είναι παιδιά. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Φρίκη στο Μεξικό: Βρέθηκαν 29 πτώματα θαμμένα σε ομαδικό τάφο!

Φρικιαστικές είναι οι σκηνές που εξελίσσονται στο Μεξικό καθώς εντοπίστηκε ομαδικός τάφος που ήταν θαμμένα 29 πτώματα. Ωστόσο, σοκ είχε προκληθεί πριν λίγο καιρό σε επαρχιακή πόλη του Μεξικό όταν εντοπίστηκαν 17 σακούλες σκουπιδιών με ακρωτηριασμένα πτώματα!

Πρόκειται, για την ίδια περιοχή όπου από τον Νοέμβριο οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκταφή άλλων 81 πτωμάτων που είχαν θαφτεί παράνομα.

Ο μυστικός ομαδικός τάφος βρέθηκε στον δήμο της Τλαχομούλκο, στην περιφέρεια της Γουαδαλαχάρας, πρωτεύουσας της Χαλίσκο και δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού.

Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, διευκρίνισε η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Άλλοι δύο μυστικοί ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στα τέλη του 2019 στην Τλαχομούλκο: ο πρώτος, που εντοπίστηκε τον Νοέμβριο, περιείχε 31 πτώματα και ο δεύτερος, που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο, άλλα 50.


Σύμφωνα με τις αρχές, η βία στην περιοχή κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2017, όταν διασπάστηκε το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά της Χαλίσκο. Συμμορίες αναμετρώνται στην Τλαχομούλκο και στην κοντινή πόλη Γουαναχουάτο, ιδίως για τον έλεγχο της λαθραίας διακίνησης καυσίμων.

Κατά επίσημα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι με πάνω από 5.000 πτώματα στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυσσε τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών. Αυτή η αμφιλεγόμενη στρατηγική σύμφωνα με αναλυτές οδήγησε στον κατακερματισμό των μεγαλύτερων καρτέλ και τη δημιουργία νέων, ακόμα πιο βίαιων και αιμοδιψών συμμοριών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share