Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην άσφαλτο: Σκοτώθηκαν δύο φίλοι στην Εθνική οδό!

"Καρφώθηκαν" πάνω σε ένα δέντρο!

19 Ιανουαρίου 2020 11:35
Τραγωδία στην άσφαλτο: Σκοτώθηκαν δύο φίλοι στην Εθνική οδό!

Δύο νέοι άνθρωποι και φίλοι, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (19/1), γύρω στις 6:00', στην εθνική οδό Λιβαδειάς - Θηβών.

Επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό έναν 22χρονο κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, εξετράπη της πορείας του στην 28η χ/θ της παραπάνω οδού, έχοντας κατεύθυνση προς Θήβα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στο άλλο ρεύμα με το αντίθετα κινούμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 43χρονος Έλληνας.

Στη συνέχεια το πρώτο όχημα βγήκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε σε δέντρο όπου και ακινητοποιήθηκε. Δυστυχώς από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός τόσο ο 22χρονος οδηγός όσο και ο 24χρονος συνοδηγός του οχήματος.

Από το έτερο όχημα βγήκαν ελαφρά τραυματισμένοι ο 43χρονος οδηγός και οι άλλοι τρεις επιβάτες του οχήματος ηλικίας 48, 43 και 77 ετών.

Την προανάκριση για το θανατηφόρο τροχαίο διεξάγει το ΤΤ Λιβαδειάς, που ερευνά και την εμπλοκή στο τροχαίο ενός ακόμη οχήματος που βρέθηκε με υλικές ζημιές στο σημείο με οδηγό έναν 58χρονο Έλληνα.

Δύο εκ των τραυματιών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και οι άλλοι δύο στο αντίστοιχο της Θήβας. Εκεί μεταφέρθηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων νέων ώστε να σταλούν στη συνέχεια σε ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροψία – νεκροτομή.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει και ένα σοβαρό τροχαίο στο Γαλάτσι. Μηχανή έπιασε φωτιά μετά από σύγκρουση με τζιπ!

Θρήνος στην Αχαΐα: Σπαραγμός για τον θάνατο των 2 εκπαιδευτικών!

Το τελευταίο μάθημα παρέδωσαν τη Δευτέρα στους μαθητές τους ο Δημήτρης και ο Νίκος και λίγες ώρες μετά έφυγαν μαζί από τον δρόμο-φονιά.

Το δυστύχημα συνέβη στο δρόμο που σκοτώνει κάθε μέρα ανθρώπους. Στο δρόμο φονιά, την ΕΟ Πατρών Πύργου. Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί επέστρεφαν με το ΙΧ του Δημήτρη στην Πάτρα, όπως έκαναν πάντα. Ο χάρος παραμόνευε στο 17ο χιλιόμετρο της Πατρών Πύργου στο ύψος των Καμινίων.

Για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στην Πατρών Πύργου, πέρασε από την προστατευτική μπάρα, βγήκε από τον δρόμο, χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ και προσγειώθηκε στον παράδρομο σε ένα χωράφι κοντά σε ένα αυλάκι, όπου βρέθηκαν εκπαιδευτικά βιβλία. Ο θάνατος των δύο ήταν ακαριαίος. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε και τα 4 άτομα, ωστόσο οι δύο καθηγητές που κάθονταν μπροστά, οδηγός και συνοδηγός, ανασύρθηκαν νεκροί.

Ο καθηγητής μαθηματικών Νίκος Ρόδης 57 ετών και ο καθηγητής Φυσικής Δημήτρης Βασιλακόπουλος 50 ετών, ανήκαν στο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό του Γενικού Λυκείου Λεχαινών που σήμερα πενθεί όπως και όλη η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Δήμου. Και οι δύο καθηγητές ήταν μόνιμοι κάτοικοι Πατρών.

Ο Νίκος Ρόδης πατέρας δύο παιδιών που σπουδάζουν ήταν καθηγητής στο ΓΕΛ εδώ και 7 χρόνια. «Σοβαρός όταν έπρεπε, με πολύ χιούμορ όμως για να μας χαλαρώνει» λέει μαθητής του που δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που το πρωί ήταν στην έδρα, απέναντί του, σήμερα δεν υπάρχει.


Ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος 50 ετών καθηγητής φυσικής, ανήκε επίσης στο μόνιμο προσωπικό του ΓΕΛ εδώ και περίπου 15 χρόνια. Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, αξιαγάπητος σε όλους τους μαθητές και λάτρης της μουσικής. Τον ελεύθερο χρόνο του ο Δημήτρης έπαιζε μπουζούκι και δεν ήταν λίγες φορές που τον προσκαλούσαν και τον παρακαλούσαν να παίξει μπουζούκι σε γιορτές και εκδηλώσεις.


Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Δημήτρης εκτός του Νίκου ήταν και δύο αναπληρωτές καθηγητές που δεν τραυματίστηκαν. Πρόκειται για την ΓΧ φιλόλογο και τον Μ.Α. οικονομολόγο και οι δύο αναπληρωτές στο ΓΕΛ εδώ και ένα χρόνο.

Από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο χαμό των δυο εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών σε τροχαίο δυστύχημα, σήμερα Τρίτη (14/1/20) τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, θα παραμείνουν κλειστά.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον τραγικό χαμό των δυο εκπαιδευτικών.
Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειές τους.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Λεχαινών κ. Σπυροπούλου Παναγιώτα συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου των δύο καθηγητών δήλωσε στην «Πατρίς»: «Θλίψη και μόνο θλίψη. Το ΓΕΛ Λεχαινών σήμερα πενθεί. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές είμαστε συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό δύο εξαίρετων ανθρώπων, δύο εξαιρετικών εκπαιδευτικών. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους».

Ο καθηγητής Ανδρέας Μίγκος δήλωσε: «Πληροφορήθηκα τον άδικο θάνατο δύο υπέροχων ανθρώπων, θύματα της οδού καρμανιόλα. Γνώριζα και τον Δημήτρη και τον Νίκο. Εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήριά στις οικογένειές τους».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share