Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πασίγνωστος ηθοποιός πέθανε από πνευμονία!

Έπαθε σήψη!

17 Ιανουαρίου 2020 13:49
Πασίγνωστος ηθοποιός πέθανε από πνευμονία!

Πασίγνωστος ηθοποιός βρήκε τραγικό θάνατο, μετά από πνευμονία. Ο Ντέρεκ Φγούλτς, πέθανε στην ηλικία των 82 ετών με την οικογένειά του γύρω από το κομοδίνο του στις πρωινές ώρες του σήμερα το πρωί. Διαβάστε πρώτοι την είδηση στο Athensmagazine.gr!

Ο ηθοποιός που γεννήθηκε στο Λονδίνο ήταν γνωστός για το ρόλο του ιδιωτικού γραμματέα Μπέρνατν Γούλει στον "Yes Minister" και για το ρόλο του ως Όσκαρ Μπλάκεν στο μακροχρόνιο αστυνομικό δράμα Heartbeat. Από την ζωή έφυγε μάλιστα, και πολυαγαπημένη ηθοποιός στα 95 της χρόνια, που σημαίνει ότι ο θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο δεν σταματάει!

Ο ηθοποιός πέθανε στο Royal United Hospitals Bath στις πρωινές ώρες του σήμερα το πρωί, αφού υπέφερε από πνευμονία που οδήγησε σε καρδιακή ανεπάρκεια που προκλήθηκε από σήψη.

Περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του πέθανε και αφήνει πίσω τους γιους Τζάμι και Τζέρεμι.

Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο. Η πρώτη επαγγελματική του δουλειά ήταν στο θέατρο Prince of Wales στο Colwyn Bay το 1958.

Έκανε το ντεμπούτο του στο West End στο The Miracle Worker πριν παίξει ρόλους σε ταινίες όπως το Tamahine, το East Of Sudan και το Hotel Paradiso.

Πέθανε ο Κρίστοφερ Τόλκιν!

Θλίψη στους θαυμαστές της σειράς του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Κρίστοφερ Τόλκιν, υιού του μεγάλου συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών. Πρόκειται για μια είδηση που συγκλονίζει αρκετούς ανθρώπους, όπως και ο θάνατος πατέρα πασίγνωστου ηθοποιού!

Συγγραφέας και ο ίδιος, αξιοποίησε τις σημειώσεις του πατέρα του, επεκτείνοντας έτσι το έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν μετά θάνατον.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν είναι υπεύθυνος για την έκδοση του επικού "Σιλμαρίλιον", των "Ατέλειωτων Ιστοριών", της ιστορίας του Μπέρεν και της Λούθιεν και άλλων ημιτελών έργων ή μικρών ιστοριών του μεγάλου συγγραφέα.

Εξέδωσε ακόμη την "Ιστορία της Μέσης Γης", μία πολυσέλιδη εγκυκλοπαίδεια που περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίσει κάποιος για τον περίπλοκο κόσμο που εμπνεύστηκε ο πατέρας του και στον οποίο κατοικούν άνθρωποι, ξωτικά, νάνοι, χόμπιτ και πολλά άλλα πλάσματα.

Επίσης, έχει ζωγραφίσει πολλούς από τους χάρτες που συνοδεύουν τα βιβλία και απεικονίζουν τον κόσμο της "Μέσης Γης".

Σημειώνεται ότι ο Κρίστοφερ Τόλκιν ήταν από τους ανθρώπους που άκουσαν πρώτοι τις ιστορίες που έκαναν πασίγνωστο τον πατέρα του, καθώς εκείνος τις διηγείτο σαν παραμύθια στα παιδιά του.

Μάλιστα, είχε εκφράσει αρνητική άποψη για τη μεταφορά του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" στον κινηματογράφο, από τον Πίτερ Τζάκσον, λέγοντας ότι "ξεκοίλιασαν τα βιβλία".

Είχε πει επίσης ότι: "Ο Τόλκιν έχει γίνει ένα τέρας, καθώς τον καταβρόχθισε η ίδια η δημοτικότητά του και τον απορρόφησαν οι περίεργοι καιροί που ζούμε".

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νεκρός ο Τάσος Γλαντζής σε ηλικία 57 ετών!

Πέθανε η Στέλλα Φραντζεσκάκη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share