Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία: Τραμ πάτησε και σκότωσε άνδρα!

Πήγε να περάσει τις γραμμές...

17 Ιανουαρίου 2020 11:01
Τραγωδία: Τραμ πάτησε και σκότωσε άνδρα!

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί ένας άνδρας, όταν χτυπήθηκε από το τραμ. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Μάντσεστερ, στις 6 το πρωί, όταν ο άτυχος άνδρας πήγε να περάσει τις γραμμές χωρίς να ελέγξει αν ερχόταν το τραμ.

Οι Αρχές έσπευσαν αμέσως στο σημείο, ωστόσο απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του άνδρα. Επίσης, εξετάζονται μάρτυρες ώστε να διαπιστωθεί ο τρόπος αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα. Σάλο προκάλεσε η είδηση, μετά και την χθεσινή απειλή για βόμβα στην περιοχή του Μάντσεστερ.

«Οι Υπηρεσίες της γραμμής Rochdale εξετάζουν όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού γεγονότος. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν οι αιτίες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Μεξικό!

Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στο μακρινό Μεξικό, μετά από εκείνον των 5,2 Ρίχτερ προχτές!

Ο σεισμός έγινε στην νότια Πολιτεία Οαχάκα του Μεξικού, κοντά στο Σαλίνα Κρους, όπως ανακοίνωσε το μεξικανικό εθνικό σεισμολογικό κέντρο. Μάλιστα ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός ακόμη και στην πόλη του Μεξικού, σύμφωνα με το Reuters.

Το μεξικανικό γεωλογικό ινστιτούτο αρχικά είχε την ένταση του σεισμού στα 5,6 Ρίχτερ και αναφέρει πως το επίκεντρό του ήταν 10 χιλιόμετρα νότια του Ιξτεπέκ. Ακολούθησαν δύο πολύ δυνατοί μετασεισμοί μεγέθους 4,9 και 4,3 Ρίχτερ, μέσα σε διάστημα 11 λεπτών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Σεισμός στην Ιταλία!

Σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ αναστάτωσε τη νύχτα την Ιταλία.

Ο σεισμός σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα, 21 χιλιόμετρα βόρεια του Καταντζάρο, στην περιοχή της Καλαβρίας. Το εστιακό βάθος ήταν πολύ χαμηλό, στα 5 χιλιόμετρα και γι’ αυτό προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές.

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στον κόλπο του Ταράντο, αλλά μέχρι και σε ορισμένες περιοχές της Σικελίας, προκαλώντας αναστάτωση λόγω και του προχωρημένου της ώρας.

Διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου στα Καλάβρυτα! (photos)

Διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου είχαμε τα ξημερώματα στα Καλάβρυτα! Με Έλληνα σεισμολόγο να έχει προειδοποιήσει για το ποια είναι τα πιο επικίνδυνα εδάφη στον ελλαδικό χώρο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 00:35 και είχε μέγεθος τα 3,7 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 12 χλμ.

Ο δεύτερος χρονικά σεισμός σημειώθηκε στις 03:49 και είχε μέγεθος τα 3,8 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 19 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο των σεισμών εντοπίζεται, στα 31 χλμ. και στα 29 χλμ. νοτιοανατολικά της Πάτρας.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει τους σεισμούς στα 3,7 και στα 3,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 12 και τα 13 χλμ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 12 χλμ. δυτικά των Καλαβρύτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share