Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17/1) (Video)!

Τα θέματα της ειδησεογραφίας σήμερα!

17 Ιανουαρίου 2020 10:34
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17/1) (Video)!

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα 17/1!

Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα". Με τον Τάσο Αρνιακό να προειδοποιεί για παγωνιά και χιονόνερο μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Συναγερμός στην Αγία Παρασκευή: Ανατίναξαν σούπερ μάρκετ!

Μηχάνημα ΑΤΜ σε πρόσοψη σούπερ μάρκετ στην Αγία Παρασκευή έβαλαν στόχο άγνωστοι τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά και το χτύπημα του Ρουβίκωνα!

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:05 τα ξημερώματα σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη της επιχείρησης αλλά και σε τουλάχιστον ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο από τα θραύσματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά 40.000 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στην Ισπανία: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών! (Video)

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών, στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγες μέρες και στο δημαρχείο του Ηρακλείου!

Το τμήμα πολιτικής προστασίας της Καταλονίας έχει ζητήσει από τους πολίτες να μείνει σε κλειστούς χώρου, μέχρις ότου γίνει γνωστή η έκταση της πυρκαγιάς.

Έκρηξη κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης!

Συναγερμός έχει σημάνει στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης καθώς υπάρχουν αναφορές για έκρηξη από ρουκέτα σε κοντινή απόσταση από το κτήριο.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia η επίθεση σημειώθηκε στην πράσινη ζώνη και η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στην περιοχή αυτή βρίσκεται η Αμερικανική Πρεσβεία, που πρόσφατα έγινε θέατρο μεγάλων και βίαιων αντιαμερικανικών διαδηλώσεων.

Μάλιστα οι ΗΠΑ θεώρησαν “υπεύθυνο” για τις διαδηλώσεις και την εισβολή διαδηλωτών στην Πρεσβεία τον Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε από επίθεση των ΗΠΑ με drone.

Παράλληλα το Reuters μετέδωσε πως αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Λάβαρο πολέμου ύψωσε το Ιράν!

Είναι θέμα χρόνου η εκδίκηση της Τεχεράνης για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι, Iρανοί χάκερς μπορεί να περάσουν στην αντεπίθεση βάζοντας στο «μάτι» αμερικανικούς στόχους και όχι μόνο. Το Ιράν έχει αποδείξει τις δυνατότητές του στον τομέα αυτό ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια. «Αμερικανικές εταιρίες και οργανισμοί έχουν κληθεί να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», προειδοποιεί στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κρίστοφερ Κρεμπς, Διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Υποδομή.

Την ίδια ώρα, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποιεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών ως αντίποινα για τον θάνατο του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού της περίφημης ομάδας Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», o ειδικός στο θέμα του Ιράν κρούει τον κώδωνα επισημαίνοντας ότι οι χώρες της γηραιάς ηπείρου μπορεί να είναι οι πρώτες που θα δεχτούν τα αντίποινα των Ιρανών ύστερα από την εξόντωση του ανθρώπου που κινούσε τα νήματα της εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή. Για πολλούς ο Σουλειμανί ήταν σύμβολο αντίστασης.

Όλο και περισσότεροι εμπειρογνώμονες εκφράζουν φόβους ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα κινητοποιήσουν τους «εν υπνώσει θύλακες» της Χεζμπολάχ σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των Ιρανών ανωτάτων αξιωματούχων για «ιερό πόλεμο».

Κι ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο δηλώνει ότι ο κόσμος θα είναι ασφαλέστερος μετά την δολοφονία του Σουλειμανί, οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο αντιποίνων. Ως γνωστόν, το Ιράν διαθέτει "εν υπνώσει θύλακες" της Χεζμπολάχ όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Λαμβάνοντας υπόψη του την δήλωση του επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού κινήματος «Χεζμπολάχ» που κάνει λόγο για «δίκαιη τιμωρία» των «εγκληματιών δολοφόνων» που ευθύνονται για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να δώσει η Τεχεράνη την απάντησή της στη Δύση.

«Η δίκαιη τιμωρία των εγκληματιών δολοφόνων (…) θα είναι η ευθύνη και το καθήκον όλων των μαχητών της Αντίστασης σε όλον τον κόσμο», υποσχέθηκε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα. Για τον διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Νίκολας Ρασμούσεν, πλέον η Χεζμπολάχ μπορεί να χτυπήσει ευθέως τις ΗΠΑ, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Το λάβαρο της μάχης ανέβασε σε τζαμί το Ιράν

Στον τρούλο του τζαμιού που βρίσκεται στην πόλη Jamkaran κυματίζει για πρώτη φορά στην ιστορία μια κόκκινη σημαία που συμβολίζει τις επερχόμενες άγριες μάχες.

Το συγκεκριμένο τζαμί, που βρίσκεται στην περιοχή Qom του Ιράν, θεωρείται ένας από τους ιερότερους χώρους για τους Σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρη την γη και η έπαρση του λάβαρου αποτελεί “κάλεσμα”, αλλά και “προειδοποίηση”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share