Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσγειώθηκε ο Χαφτάρ στην Αθήνα!

Μετά από πτήση-θρίλερ!

16 Ιανουαρίου 2020 20:16
Προσγειώθηκε ο Χαφτάρ στην Αθήνα!

Στην Αθήνα προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ. Η έλευση του Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας. Το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει στην πρωτεύουσα είναι άγνωστο, ωστόσο πληροφορίες τον θέλουν να συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άγνωστο είναι, ακόμη, εάν ο στρατάρχης Χαφτάρ, θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα ή θα αναχωρήσει μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του.

Νωρίτερα, λιβυκά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την είδηση της αιφνίδιας έλευσης Χαφτάρ στην Αθήνα, με την ελληνική κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει, αλλά και να μην διαψεύδει τις πληροφορίες. Η κίνηση αυτή της Αθήνας θεωρείται από αναλυτές ότι αποτελεί μια διπλωματική ρελάνς για τη μη πρόκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

"Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;" ανέφερε συγκεκριμένα σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του GNA, που ελέγχει την κυβέρνηση της Τρίπολης και υποστηρίζεται από την Τουρκία, σχολίασε για την απουσίασα της Ελλάδας ότι "δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό".

Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Διάγγελμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθύνει από ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και η νέα πρόταση του είναι προοδευτική. Η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού, όπως είπε, και για αυτό και προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο σήμερα για την πρόταση που θα καταθέσει σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, λίγο πριν το διάγγελμα. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ο κ. Παυλόπουλος καθυστέρησε να πάει στα βραβεία Μπότση.

Ολες οι πληροφορίες μαρτυρούσαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα θα προτείνει γυναίκα, με επικρατέστερο το όνομα της νυν προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το αποψινό βράδυ» έλεγε κυβερνητική πηγή, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή την ορκωμοσία των Νότη Μηταράκη και Γιώργου Κουμουτσάκου στο νεοσυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος αναχωρεί αύριο Πέμπτη για επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία και προφανώς κρίθηκε άκομψο να ανακοινωθεί το όνομα που προτείνει η ΝΔ, εν τη απουσία του και μάλιστα στο εξωτερικό.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share