Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τρόμος στις ΗΠΑ: Άρχισαν να πετάγονται φλόγες από τη μηχανή αεροσκάφους!

Συναγερμός!

16 Ιανουαρίου 2020 16:36
Τρόμος στις ΗΠΑ: Άρχισαν να πετάγονται φλόγες από τη μηχανή αεροσκάφους!

Σκηνές τρόμου μεταξύ των επιβατών της πτήσης 1871 της United Airlines στις ΗΠΑ, με προορισμό το Λος Άντζελες από το Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ την Τετάρτη, όταν ξαφνικά η μια από τις μηχανές του αεροσκάφους άρχισε να βγάζει φλόγες!

Μάλιστα, σε πτήση με προορισμό το Λος Άτζελες, μια 10χρονη υπέστη καρδιακό, και έσπειρε τον πανικό στους επιβάτες. Ωστόσο, το να πάρει φωτιά η μηχανή, είναι κάτι που μπορεί να έχει τραγική κατάληξη για όλους!

Το χάος που ακολούθησε μέσα στην καμπίνα, λίγα λεπτά μετά την απογείωση, αποτυπώθηκε εύγλωττα από τις περιγραφές επιβατών. «Κάνουν ανακοινώσεις, ωστόσο δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, καθώς ο κόσμος ουρλιάζει» έγραψε στο Twitter ένας επιβάτης και συνέχισε: «Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου. Η πτήση καθυστέρησε να ξεκινήσει για περίπου δυο ώρες λόγω εργασιών συντήρησης. Το αεροπλάνο απογειώθηκε, άρχισαν να πετάγονται φλόγες από την πλευρά του δεξιού φτερού και τώρα η μια μηχανή δεν λειτουργεί».

Άλλοι επιβάτες δημοσίευσαν στα social media εικόνες από τις φλόγες στη μηχανή του αεροσκάφους, το οποίο υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο Νιου Τζέρσεϊ και να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση.

Η United Airlines απέδωσε το συμβάν σε ένα «μηχανικό ζήτημα» και πρόσθεσε πως όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια έπειτα από την προσγείωση του αεροσκάφους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φλόγες πετάγονται από τη μηχανή αεροσκάφους, στη διάρκεια πτήσης. Τον Νοέμβριο του 2019, ένα αεροσκάφος της Philippine Airlines υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες για τον ίδιο λόγο, τριάντα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Συναγερμός σε πτήση Αθήνα - Λονδίνο: Σήμα κινδύνου!

Πανικός σε πτήση της British Airways όταν στο πιλοτήριο εμφανίστηκαν καπνοί, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των κυβερνητών του αεροσκάφους να φορέσει μάσκα οξυγόνου.

Πολλά μπορούν να συμβούν σε μια πτήση, όπως επιβάτης να χτυπήσει αεροσυνοδό και να μπει στο πιλοτήριο, αλλά αυτό που συνέβη σήμερα ήταν ο απόλυτος τρόμος για όλους. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η πτήση από Αθήνα προς Λονδίνο πλησίαζε προς το αεροδρόμιο Χίθροου, όταν καπνοί άρχισαν να γεμίζουν το πιλοτήριο. Αρχικά οι δυο πιλότοι δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε, ωστόσο σύντομα η κατάσταση έγινε ανυπόφορη.

Σε τέτοιο βαθμό που ο ένας εκ των πιλότων να αρχίσει να ζαλίζεται και να φορέσει μάσκα οξυγόνου επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει!

Με απόλυτη ψυχραιμία, ο δεύτερος πιλότος κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το σκάφος, ωστόσο εξέπεμψε «Mayday», θέλοντας να ειδοποιήσει τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα.

Οι επιβάτες, όπως είναι φυσιολογικό, πανικοβλήθηκαν και για λίγες λεπτά σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στην καμπίνα ωστόσο όλα πήγαν καλά.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τους καπνούς που γέμισαν το πιλοτήριο, όπου εικάζεται ότι πρόκειται είτε για κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο ή για βραχυκύκλωμα.

Έκτακτη ακύρωση δρομολογίου πτήσης ενώ βρισκόταν ήδη στον αέρα!

Λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και μετά τη συντριβή του Boeing 737-800 της Ukraine International Airlines, στο Ιράν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 176 επιβάτες, ανησυχία επικρατεί για τις πτήσεις με προορισμό την Τεχεράνη.

Εκτάκτως η αεροπορική εταιρεία Lufthansa προχώρησε σε ακύρωση δρομολογίου ενώ είχε απογειωθεί το αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα η πτήση LH600 από Φρανκφούρτη προς Τεχεράνη άλλαξε κατεύθυνση όταν βρισκόταν πάνω από τη Ρουμανία και άρχισε να γυρίζει πίσω προς την Φρανκφούρτη, από όπου απογειώθηκε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share