Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Στέκεται όρθιος»! Το συγκινητικό μήνυμα από τον πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ! (Video)

«Ραγίζει» καρδιές!

16 Ιανουαρίου 2020 08:22
«Στέκεται όρθιος»! Το συγκινητικό μήνυμα από τον πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ! (Video)

Στη Βοστώνη βρίσκεται εδώ και μήνες ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ και σύμφωνα με τον πατέρα του κάθε μέρα είναι και ένα θαύμα.

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ δίνει μάχη στη Βοστώνη με την νωτιαία μυική ατροφία τύπου Ι και πλέον αντιδρά θετικά στην θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε.

Πατέρας Παναγιώτη-Ραφαήλ: Στέκεται στα πόδια μόνος του

«Παρόλο που κατά τους γιατρούς είναι πολύ νωρίς από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτόν τον χρόνο του ήταν αδύνατο» λέει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο πατέρας του παιδιού Γιώργος Γλισσιώτης.

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία

Ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ τονίζει για το παιδί «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία».

Η εκτίμηση της οικογένειας είναι ότι θα καταφέρει να επιστρέψει σε 1-1,54 μήνα στην Ελλάδα καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης στο μικρό αγόρι. «Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω» αναφέρει ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Οπως αναφέρει ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα συνεχίσει την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα: «Ο φυσικοθεραπευτής στον οποίο πηγαίναμε τον Παναγιώτη τον είχε από τριών μηνών στα χέρια του. Τον πονάει. Ασχολείται μαζί του. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα είναι σπάνιο και ανεκτίμητο».

Μάλιστα σε βίντεο που είχαν αναρτήσει πριν από λίγες ημέρες στο Facebook οι γονείς, ο μικρός εμφανιζόταν όρθιος στα πόδια με τους ίδιους να μιλούν για θαύμα.

Ενα θαύμα το οποίο οφείλεται στον κόσμο που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του προκειμένου ο Παναγιώτης Ραφαήλ να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στις ΗΠΑ για να κάνει θεραπεία. Δείτε την προοδο του παιδιού στο παρακάτω βίντεο.

Είχαμε καιρό να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του παιδιού, η καθημερινότητα μας ειναι γεματη απο εξετάσεις και Φυσικόθεραπειες. Είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμενοι κ θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, γιατί χαρη σε εσάς το καταφέραμε αυτό!!! Το ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα αλλά έχουμε την υπομονή και τη δύναμη που μας δινει ο μικρός μας και εσείς!! Σας ευχαριστούμε ολόψυχα ❤️❤️❤️

Posted by Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ on Monday, January 13, 2020

Παναγιώτης Ραφαήλ: Εξελίξεις με την υγεία του! Το νέο μήνυμα των γονιών του!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, ο οποίος νοσηλεύεται στη Βοστώνη. Το νέο μήνυμα των γονιών του φέρνει δάκρυα συγκίνησης σε όλους όσους παρακολουθούν τα βήματα της θεραπείας του.

Ο μικρός Παναγιώτης - Ραφαήλ στέκεται πλέον όρθιος, στα πόδια του, εξέλιξη που αποπνέει χαμόγελο και αισιοδοξία για την υγεία του δίχρονου αγοριού.

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα σημάδια μετά τη θεραπεία που ακολούθησε ο μικρός στη Βοστώνη.

Οι γονείς του παιδιού μοιράζονται με τον κόσμο, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τα νέα από την πρόοδο του Παναγιώτη - Ραφαήλ, υπόθεση που έχει σκορπίσει συγκίνηση ανά την Ελλάδα, ξεσηκώνοντας ταυτόχρονα κύμα αλληλεγύης.

Σε βίντεο που ανέβασαν οι γονείς, ο μικρός εμφανίζεται όρθιος στα πόδια αφήνοντας πολλές ελπίδες για ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο. Γίνεται, μάλιστα, λόγος για θαύμα το οποίο «οφείλεται στον κόσμο που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του προκειμένου ο Παναγιώτης Ραφαήλ να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στις ΗΠΑ για να κάνει θεραπεία».

«Είχαμε καιρό να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του παιδιού, η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη από εξετάσεις και Φυσικοθεραπείες. Είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι κ θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, γιατί χάρη σε εσάς το καταφέραμε αυτό!!! Το ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα αλλά έχουμε την υπομονή και τη δύναμη που μας δίνει ο μικρός μας και εσείς!! Σας ευχαριστούμε ολόψυχα», γράφουν οι γονείς του σε ανάρτηση στο facebook.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share