Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όταν γεννήθηκε το κεφάλι του είχε πολλά εξογκώματα...20 μήνες μετά δεν φανταζόταν κανείς τι θα συνέβαινε!

Δεν πίστευαν ότι θα σωθεί!

15 Ιανουαρίου 2020 21:35
Όταν γεννήθηκε το κεφάλι του είχε πολλά εξογκώματα...20 μήνες μετά δεν φανταζόταν κανείς τι θα συνέβαινε!

Με την εγκυμοσύνη έρχεται και μια νευρική ανυπομονησία που είναι μοναδική για κάθε γονιό. Οι περισσότεροι λένε ότι δεν ενδιαφέρονται για το φύλο του μωρού αρκεί να είναι υγιές. Όταν γεννήθηκε το παιδί του ήταν γεμάτο εξογκώματα το κεφάλι του, και δεν φαντάζονταν τι θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες!

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι γονείς την πολυτέλεια να μεγαλώνουν ένα υγιές μωρό και πολλά συμβαίνουν σε μια εγκυμοσύνη, που μπορούν να σας σοκάρουν. Ωστόσο, αυτές οι εμπειρίες μπορεί να αλλάξουν την ζωή κάποιου.

Ετοιμαστείτε να συγκινηθείτε με την ιστορία του μικρού Πάρκερ Γκρελέσκι.

Ο Πάρκερ γεννήθηκε με μια πάθηση γνωστή ως υδροκεφαλία. Είναι μια πάθηση κατά την οποία συσσωρεύεται ένα μεγάλο ποσοστό εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους γιατρούς του UCLA Health, η υδροκεφαλία δεν είναι εντελώς άγνωστη – συμβαίνει σε 2 ανά 1.000 γέννες στις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα συμπτώματα του Πάρκερ ήταν πολύ σοβαρά.

Ο μικροσκοπικός εγκέφαλος του μωρού έπιανε περίπου το 5% της κρανιακής κοιλότητας του. Σε φυσιολογικές γέννες, ο εγκέφαλος καταλαμβάνει περίπου το 90-95%.

Μιλώντας για τις στιγμές μετά την γέννα του γιου του, ο Ράιαν Γκρελέσκι είπε: “Ήμουν στο πλευρό του όλη την ώρα – του μιλούσα, προσευχόμουν, του κρατούσα το χέρι, του έτριβα το κεφάλι. Αυτή η αγάπη άνευ όρων σε κατακλύζει. Υπάρχει ένα αβοήθητο αγοράκι που μου το εμπιστεύτηκαν και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό.”

Μέσα σε λίγες μέρες οι απίθανοι γιατροί και χειρούργοι στο νοσοκομείο Children’s Healthcare of Atlanta άρχισαν να ανακουφίζουν λίγη από την πίεση που ένιωθε ο Πάρκερ στο κρανίο του. Το αρχικό χειρουργείο θα ήταν το πρώτο από πολλά μέσα στους επόμενους μήνες.

“Στόχος μας ήταν να μπούμε μέσα και να επεκτείνουμε το κρανίο, να το ανοίξουμε και να διαχωρίσουμε τα οστά που είχαν αναπτυχθεί ενωμένα. Και αυτό κάναμε – κάναμε χώρο για τον εγκέφαλο του να αναπτυχθεί φυσιολογικά”, θυμάται ο Τζόσεφ Γουίλιαμς, επικεφαλής Πλαστικής και Κρανιοπροσωπικής Χειρουργικής του νοσοκομείου.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη επέμβαση, οι γονείς κατάφεραν να τον πάρουν σπίτι. Σύμφωνα με την μητέρα του, Κρύσι Γκρελέσκι, ο Πάρκερ άρχισε φυσιοθεραπεία στις 4 εβδομάδες. Το μωρό αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά τελικά τα κατάφερε. Όντως, πέρασε το στάδιο του μπουσουλήματος και περπάτησε κατευθείαν!

Αυτή η γυναίκα πέθανε μόλις γέννησε το μωρό της , 37 δευτερόλεπτα αργότερα θα συμβεί κάτι που θα σας σοκάρει...

Πίστευε ότι θα πεθάνει γεννώντας το μωρό της, δεν υπολόγισε όμως ότι 37 δευτερόλεπτα αργότερα θα συμβεί αυτό...

Πολύ πριν η σπάνια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της Στέφανι γίνει η αιτία του θανάτου της λίγο μετά τη γέννηση του γιου της, εκείνη είχε ένα τρομερό προαίσθημα…

Ίσως αυτό να ήταν η αιτία που όταν τελικά πέθανε, ήταν μόλις για 37 δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Στέφανι ήταν 20 εβδομάδων έγκυος στο δεύτερο παιδί της, όταν ένα πρόβλημα με τον πλακούντα εμπόδιζε την φυσιολογική γέννηση του παιδιού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κατάσταση μπορούσε να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη και να οδηγήσει σε ακατάσχετη αιμορραγία. Η Στέφανι ήταν σίγουρη πως η ζωή της θα τερμάτιζε με την πρώτη ανάσα του δεύτερου παιδιού της…

Οι γιατροί την διαβεβαίωσαν πως θα υπήρχαν επιπλέον φιάλες αίματος για παν ενδεχόμενο – αν και μέχρι και την τελευταία στιγμή όλες οι εξετάσεις έδειχναν φυσιολογικές – πράγμα που μάλλον της έσωσε τη ζωή.

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα του τοκετού, αποχαιρέτισε την οικογένειά της, φίλησε την κόρη της και είπε στον σύζυγό της ότι την έκανε την «πιο ευτυχισμένη γυναίκα στη γη».

Και όπως το προέβλεψε, η καρδιά της σταμάτησε…

Η Στέφανι υπέφερε από εμβολή αμνιακού υγρού με αποτέλεσμα για 37 δευτερόλεπτα να είναι τεχνικά νεκρή.

Ώρες αργότερα και εκείνη συνέχισε να αιμορραγεί, ευτυχώς όμως η επιμονή της να ειναι οι γιατροί προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο εν τέλει της έσωσε τη ζωή…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share