Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανείπωτη θλίψη για το θάνατο της 24χρονης φοιτήτριας που ζούσε με 0,25€ τη μέρα!

Συγκινητικό!

15 Ιανουαρίου 2020 13:20
Ανείπωτη θλίψη για το θάνατο της 24χρονης φοιτήτριας που ζούσε με 0,25€ τη μέρα!

Με την ιστορία αυτής της 24χρονης φοιτήτριας από την Κίνα σίγουρα θα δακρύσει και ο πιο σκληρός άνθρωπος. Κατά καιρούς το Athensmagazine.gr σας έχει παρουσιάσει διάφορες συγκινητικές ιστορίες όπως αυτή της φτωχής γιαγιάς που περπατούσε ξυπόλητη στα χιόνια, αυτή η 24χρονη όμως φάνηκε να έχει πραγματικά "θράσος" και θέληση για να βοηθήσει τον άρρωστο αδερφό της με κάθε τρόπο.

Η σοβαρά υποσιτισμένη φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή, όπως αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και το BBC. H Γου Χαγιάν ζούσε για πέντε χρόνια τρώγοντας μόνο τσίλι και ρύζι και έφτασε σε σημείο να ζυγίζει 20 κιλά. Το κορίτσι δυστυχώς δεν τα κατάφερε και σε ηλικία μόλις 24 ετών πέθανε, στην προσπάθειά της ο αδερφός της, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, να έχει την ιατρική βοήθεια που χρειαζόταν.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ήταν τόσο υποσιτισμένη που τα φρύδια και το 50% των μαλλιών της είχαν πέσει. Οπως αναφέρει το άρθρο του BBC η Κινέζα φοιτήτρια εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τον περασμένο Οκτώβριο. Οταν οι φωτογραφίες της δόθηκαν στη δημοσιότητα, αμέσως η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε και άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να την βοηθήσει.

Η Γου Χαγιάν και ο αδελφός της έχασαν τους γονείς τους νωρίς. Έχασαν την μητέρα τους όταν το κορίτσι ήταν 4 ετών ενώ ο πατέρας τους πέθανε ενώ πήγαινε στο σχολείο. Εκείνη και ο αδελφός της στηρίχτηκαν στη γιαγιά τους και στη συνέχεια στους θείους τους, οι οποίοι μπορούσαν να τους δίνουν περίπου 40 ευρώ (300 γουάν) κάθε μήνα.

Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά πήγαν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ο αδελφός της, με την ίδια να ξοδεύει μόλις 25 λεπτά την ημέρα (2 γουάν) την ημέρα για τον εαυτό της. Έτρωγε μόνο ρύζι και τσίλι.

Δυστυχώς η υγεία της 24χρονης ήταν πλέον μη αναστρέψιμη και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η οικονομία της Κίνας είναι σε άνθιση τα τελευταία χρόνια, η φτώχεια είναι αισθητή, με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής να τονίζει πως το 2017 πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η ιστορία αυτής της μητέρας θα σας κάνει να δακρύσετε και να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας αμέσως!

Η ιστορία αυτής της μητέρας θα σας κάνει να δακρύσετε και να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας αμέσως!

Πολλές φορές ξεχνάμε πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε για την υγεία των παιδιών και της οικογένειάς μας. Μόνο όταν διαβάζουμε συγκινητικές ιστορίες, όπως αυτή της μικρής Άντι, που γεννήθηκε πρόωρα και παραλίγο να χάσει τη ζωή της, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε εξαιρετικά τυχεροί.

Η ιστορία της είχε αίσιο τέλος, όμως τα λόγια της μαμάς της, Στέφανι, θα σας συγκινήσουν:

«Μια μέρα, μας πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο και μας είπαν ότι έπρεπε να πάμε κατευθείαν και να ετοιμάσουμε μια τσάντα με τα πράγματά μας για το βράδυ –η Άντι δεν ήταν καλά. Όταν φτάσαμε, είδαμε πολύ κόσμο γύρω από τη θερμοκοιτίδα της. Όσο πλησιάζαμε, βλέπαμε τα λυπημένα πρόσωπά τους. Μας κοίταξαν σαν να μας έλεγαν “Λυπόμαστε για την απώλειά σας”. Μπορούσες να καταλάβεις την ανησυχία και το άγχος κοιτάζοντάς τους. Δεν μας βοηθούσε αυτό. Κάθε φορά που συνέβαινε κάτι κακό, το μόνο που μας κράταγε, ήταν το ότι δεν δείλιαζαν. Δεν φαινόταν ότι ανησυχούν. Αυτή τη φορά, ήταν διαφορετικά. Μητέρα και μωρό πεθαίνουν ξαφνικά! Τότε η γιαγιά βλέπει κάτι στην τελευταία τους φωτογραφία...!

Η Άντι δεν φαινόταν καλά. Το ροζ δέρμα της, τώρα είχε ένα χρώμα γκρι-μπλε. Ήδη ανέπνεε με τη βοήθεια αναπνευστήρα. Η κοιλιά της ήταν τεράστια και είχε τεντωθεί τόσο πολύ που μπορούσες να διακρίνεις τις φλέβες της. Δεν κουνιόταν. Άνοιξε ελάχιστα τα μάτια της μόνο μια φορά. Είχε από ένα σωληνάκι στο πόδι και το χέρι της. Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι μας είπαν, μάλιστα, ότι τώρα ήταν καλύτερα συγκριτικά με μία ώρα πριν. Είμαι χαρούμενη που δεν την είδαμε ακόμα χειρότερα. Δεν μπορούσα καλά-καλά να σταθώ στα πόδια μου ενώ την έβλεπα έτσι. Ένιωθα ότι όλη η πρόοδος που είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες, ήταν στιγμιαία.»

Εκείνη τη μέρα, η Άντι πέρασε νεκρωτική εντεροκολίτιδα, μία φλεγμονή που εκδηλώνεται σε πολλά πρόωρα μωρά και αποτελεί τον κύριο λόγο θανάτου τους, με το ποσοστό των βρεφών που δεν τα καταφέρνει να φτάνει το 50%. Τελικά, η Άντι τα κατάφερε. Κλαίγοντας και με τη μάσκαρα να «τρέχει» στο πρόσωπό της, η Στέφανι κράτησε στην αγκαλιά της την κόρη της. Και μας παροτρύνει να κάνουμε το ίδιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share