Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: "Ισχυρή κακοκαιρία μέχρι την Κυριακή! Θα χιονίσει..."

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί!

15 Ιανουαρίου 2020 10:18
Σάκης Αρναούτογλου:

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες που θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, όπως μας έχει ενημερώσει και ο Τάσος Αρνιακός νωρίτερα!

Ποιες περιοχές θα πληγούν και τι φαινόμενα θα έχουν; Ο κορυφαίος Έλληνας μετεωρολόγος δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού έως την Κυριακή.

Συγκεκριμένα Κρήτη, Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Αττική φαίνεται πως μέχρι την Κυριακή θα έχουν την... τιμητική τους, αφού στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί σχεδόν αίθριος.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Άγρια επιδείνωση του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι! Έντονα φαινόμενα για 48 ώρες!

Ο καιρός «αγριεύει» σήμερα και ως την Παρασκευή το πρωί, καθώς θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν από το πρωί σήμερα τα νότια νησιά της χώρας, καθώς αναμένονται βροχές, που κατά τόπους θα είναι έντονες στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και από το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα, καθώς και καταιγίδες, αλλά και χαλαζόπτωση. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το τριήμερο. Οπως αναφέρει, η κακοκαιρία θα χτυπήσει στις εξής περιοχές:
1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (15-01-2020)
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

β. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16-01-2020) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17-01-2020)
α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα την Πέμπτη (16-01-2020) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (17-01-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ θα πνέουν την Πέμπτη (16-01-2020) στο νότιο Αιγαίο.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 6, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Κρήτη και βαθμιαία και στις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες). Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share