Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος: Πέθανε ο Ρότζερ Σκράτον!

Θλίψη!

14 Ιανουαρίου 2020 16:47
Θρήνος: Πέθανε ο Ρότζερ Σκράτον!

Η παγκόσμια φιλοσοφική κοινότητα θρηνεί για τον θάνατο ενός από τα πλέον διακεκριμένα μέλη της, του Βρετανού Σερ Ρότζερ Σκράτον. Θλίψη επικρατεί και στον δημοσιογραφικό κόσμο με τον θάνατο του φωτορεπόρτερ Βαγγέλη Ασπρόμουγγου!

Ο Σκράτον, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 75 ετών, θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της συντηρητικής σκέψης στη φιλοσοφία μετά τον Έντμουντ Μπερκ.

Ποιος ήταν ο Ρότζερ Σκράτον΄

Ο Σκράτον γεννήθηκε εξάλλου στο Χάι Γουΐκομπι, κοντά στην κατοικία του διάσημου συναδέλφου του στο Μπίκονσφιλντ, στα 1944. Η οικογένεια του ανήκε στην εργατική τάξη: ο πατέρας του ήταν δάσκαλος με ριζοσπαστικές απόψεις, ενώ η μητέρα του είχε μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Ο Σκράτον χάρις στο λαμπρό μυαλό του κέρδισε υποτροφίες για να σπουδάσει σε καλλίτερα σχολεία και εν τέλει έγινε δεκτός στο Κέιμπριτζ. Μία εξέλιξη που ο πατέρας του θεώρησε υπερβολική και σταμάτησε να του μιλά.

Στο Κέιμπριτζ ο Σκράτον μυήθηκε στη φιλοσοφία κι άλλαξε γνωστικό πεδίο. Από τη μελέτη των φυσικών επιστημών, ο Βρετανός φιλόσοφος πλέον αφιερώθηκε στη μελέτη της Αισθητικής και της Φιλοσοφίας της Τεχνης, πεδίο που τον ανέδειξε σε έναν από τους σημαντικότερους στοχαστές πάνω στα ζητήματα της υποδοχής του Κάλλους, του κιτς, του γούστου, της καλλιέπειας και ό,τι σχετίζεται εμπειρικά και καλλιτεχνικά με την εφαρμογή της Αισθητικής στην καθημερινή ζωή και στο περιβάλλον.

Όταν στη διάρκεια των γεγονότων του Γαλλικού Μάη 1968 βρέθηκε στο Παρίσι, μελετώντας για το διδακτορικό του, αλλά και συναναστρεφόμενος με την μετέπειτα σύζυγό του, τη Γαλλίδα Ντανιέλ Λαφίτ, ο Σκράτον διαπίστωσε πως ο «ίδιος ήθελε μάλλον να διατηρηθούν τα πράγματα ως είναι κι όχι να τα καταρρίψει».

Θρήνος: Πέθανε η Κωνσταντίνα Λιοτατή! Δύο μέρες μετά τον θάνατο του αδερφού της!

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του γνωστού performer Ανδρέα Λιοτατή το πρωί της Τετάρτης 8ης Ιανουαρίου 2020, συγγενείς και φίλοι θρηνούν τον χαμό της αδελφής του Κωνσταντίνας. Πένθος και στο χώρο της τέχνης με τον θάνατο του πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Ιάκωβου Κυθρεώτη!

Η εκλιπούσα απεβίωσε δύο ημέρες μετά τον θάνατο του αδερφού της Αντρέα, την Παρασκευή 10.01.2020 και η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη 14.01.2020 και ώρα 2:00μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (κοιμ. Σφαλαγγιώτισσας) στη Λεμεσό.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 1:30μ.μ και απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές υπέρ του παρεκκλησίου του Χρυσοσώτηρα της Ακανθούς στην Ορόκλινη και υπέρ του Συνδέσμου Φίλων Αναπήρων Λεμεσού.

Θρήνος στον κόσμο της μουσικής: Πέθανε γνωστός καλλιτέχνης! (photo)

Θρήνος στον κόσμο της μουσικής καθώς πέθανε ο γνωστός καλλιτέχνης Νιλ Περ στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, σε ηλικία 67 χρονών. Σοκ και στον κινηματογραφικό κόσμο μετά τον θάνατο πασίγνωστου ηθοποιού!

«Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένες καρδιές μοιραζόμαστε τα νέα πως ο φίλος μας, αδερφός και συνοδοιπόρος για περισσότερα από 45 χρόνια, Νιλ έχασε την Τρίτη τη γενναία μάχη με τον καρκίνο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Rush.

Ο Νιλ άρχισε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των 13 και εννιά χρόνια μετά (1974) έγινε μέλος των Rush. Πολύ σύντομα μάλιστα, κατάφερε να γίνει ο βασικός στιχουργός της μπάντας και έγραψε κάποια από τα μεγαλύτερα τραγούδια τους.

Ο Περτ αποχώρησε από το συγκρότημα το 2015 λόγω του προβλήματος υγείας του, τρία χρόνια πριν την επίσημη διάλυσή του.

Σοκ: Αυτοκτόνησε γνωστός τηλεοπτικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης και συγγραφέας τεράστιας τηλεοπτικής επιτυχίας! (photos)

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς αυτοκτόνησε ο γνωστός τηλεοπτικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης και συγγραφέας, Σίλβιο Χόρτα. Ακόμη τραγική είδηση μετά τον θάνατο πασίγνωστης ηθοποιού!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μόλις 45 ετών δημιουργός της σειράς «Ugly Betty», αυτοπυροβολήθηκε χωρίς να ‘χουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατό του.

Ο Χόρτα διασκεύασε την κολομβιανή σαπουνόπερα «Yo Soy Betty, La Fea» (τη γνωστή σε εμάς «Μαρία η άσχημη», με πρωταγωνίστρια την Αμέρικα Φερρέρα, από το 2006 έως 2010.

Η 35χρονη Φερρέρα, που υποδυόταν την Betty στη σειρά, έγραψε για τον καλό της φίλο στο Instagram τον οποίο περιέγραψε ως την «χαρά και το φως της ζωής».

Το ίδιο συγκλονισμένη δήλωσε και η ηθοποιός/τραγουδίστρια Βανέσα Ουίλιαμς, που υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία της κακιά «Wilhelmina».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share