Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρίκη στο Μεξικό: Βρέθηκαν 29 πτώματα θαμμένα σε ομαδικό τάφο!

Αδιανόητο!

14 Ιανουαρίου 2020 08:45
Φρίκη στο Μεξικό: Βρέθηκαν 29 πτώματα θαμμένα σε ομαδικό τάφο!

Φρικιαστικές είναι οι σκηνές που εξελίσσονται στο Μεξικό καθώς εντοπίστηκε ομαδικός τάφος που ήταν θαμμένα 29 πτώματα. Ωστόσο, σοκ είχε προκληθεί πριν λίγο καιρό σε επαρχιακή πόλη του Μεξικό όταν εντοπίστηκαν 17 σακούλες σκουπιδιών με ακρωτηριασμένα πτώματα!

Πρόκειται, για την ίδια περιοχή όπου από τον Νοέμβριο οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκταφή άλλων 81 πτωμάτων που είχαν θαφτεί παράνομα.

Ο μυστικός ομαδικός τάφος βρέθηκε στον δήμο της Τλαχομούλκο, στην περιφέρεια της Γουαδαλαχάρας, πρωτεύουσας της Χαλίσκο και δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Μεξικού.

Η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, διευκρίνισε η εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Άλλοι δύο μυστικοί ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στα τέλη του 2019 στην Τλαχομούλκο: ο πρώτος, που εντοπίστηκε τον Νοέμβριο, περιείχε 31 πτώματα και ο δεύτερος, που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο, άλλα 50.


Σύμφωνα με τις αρχές, η βία στην περιοχή κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2017, όταν διασπάστηκε το ισχυρό καρτέλ Νέα Γενιά της Χαλίσκο. Συμμορίες αναμετρώνται στην Τλαχομούλκο και στην κοντινή πόλη Γουαναχουάτο, ιδίως για τον έλεγχο της λαθραίας διακίνησης καυσίμων.

Κατά επίσημα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι με πάνω από 5.000 πτώματα στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυσσε τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών. Αυτή η αμφιλεγόμενη στρατηγική σύμφωνα με αναλυτές οδήγησε στον κατακερματισμό των μεγαλύτερων καρτέλ και τη δημιουργία νέων, ακόμα πιο βίαιων και αιμοδιψών συμμοριών.

Ασύλληπτη τραγωδία: Άνοιξε τρύπα και κατάπιε λεωφορείο! 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video)

Απίστευτη τραγωδία στην Κίνα όταν μια γιγαντιαία τρύπα άνοιξε ξαφνικά σε πολυσύχναστο δρόμο της μεγαλούπολης Σινίνγκ, πρωτεύουσας της επαρχίας Τσίνγκχαε, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και κυριολεκτικά κατάπιε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς και άλλους 10 αγνοούμενους. Μια τραγωδία που θυμίζει την αντίστοιχη με τους 21 νεκρούς πριν από ένα μήνα!

Η άσφαλτος σε δρόμο της Σινίνγκ γεμάτο οχήματα εν κινήσει υποχώρησε χθες Δευτέρα περί τις 17:30 [τοπική ώρα· 11:30 ώρα Ελλάδας]. Η τρύπα καταβρόχθισε το μισό λεωφορείο, στο οποίο προκλήθηκε έκρηξη, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Βίντεο που μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων China News Service εικονίζει αλλόφρονες διερχόμενους που προσπαθούν να αποφύγουν την κοιλότητα που σχηματίστηκε μπροστά σε στάση, με το λεωφορείο πρακτικά κάθετα μέσα στην τρύπα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV, το οποίο διευκρίνισε ότι 16 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα εικονίζουν μέλη σωστικών συνεργείων με βαριά μηχανήματα εν δράσει κι έναν γερανό καθώς ανυψώνει το λεωφορείο από την τρύπα, που άνοιξε μπροστά σε νοσοκομείο.

Το τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε είχε έκταση περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων, διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

Δεν πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συμβάν στη χώρα.

Το 2016, πολλοί διερχόμενοι έπεσαν σε τρύπα που άνοιξε ξαφνικά σε τμήμα δρόμου στην πόλη Τζενγκτζάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν (κεντρικά).

Έρευνα της πυροσβεστικής είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως εκείνη η κατάρρευση πιθανότατα οφειλόταν στο ότι κάτω από τον δρόμο βρισκόταν μπαζωμένο ρέμα και το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου υποχώρησε έπειτα από βροχοπτώσεις.

Ενώ το 2013, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άνοιξε ξαφνικά τρύπα βάθους 10 μέτρων σε δρόμο κοντά σε βιομηχανική ζώνη στη Σεντζέν (νότια).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share