Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό: Νεκρός ο Πάουλο Γκονσάλβες!

Θρήνος!

12 Ιανουαρίου 2020 12:18
Τραγωδία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό: Νεκρός ο Πάουλο Γκονσάλβες!

Θρήνο προκάλεσε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό η είδηση του τραγικού θανάτου του κορυφαίου Πορτογάλου αναβάτη Πάουλο Γκονσάλβες, κατά τη διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής του ράλι Ντακάρ. Ωστόσο, θρήνος επικρατεί και στον επιχειρηματικό κόσμο μετά το θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου.

Οπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα, που εξελίσσεται στη Σαουδική Αραβία, ο Γκονσάλβες βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε από τη μοτοσικλέτα του. Μετά την πτώση ο Γκονσάλβες έχασε τις αισθήσεις του, ενώ μετά την αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Αυτή, ήταν η 13η φορά που ο Πορτογάλος οδηγός πήρε μέρος στον κορυφαίο αγώνα, ενώ το 2015 είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση.

O εκλιπών αναβάτης σε δράση παλαιότερα...

Παγκόσμιο σοκ στο πολιτικό στερέωμα της χώρας: Πέθανε ηγέτης που κυβερνούσε 50 χρόνια!

Ο ηγέτης του Ομάν Καμπούς Μπιν Σαΐντ, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια, πέθανε χθες όπως ανακοίνωσε το βασιλικό παλάτι! Σοκ και στον κινηματογραφικό κόσμο μετά τον θάνατο πασίγνωστου ηθοποιού!

Ο 79χρονος μονάρχης, υποστηριζόμενος από τη Δύση, ήταν ο ηγεμόνας της αραβικής χώρας του Κόλπου από τότε που ανέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1970 με τη βοήθεια της Βρετανίας.

Ο Καμπούς ήταν ασθενής για χρόνια και στις αρχές Δεκεμβρίου είχε μεταβεί για μία εβδομάδα στο Βέλγιο για να υποβληθεί σε ιατρική θεραπεία. Δεν είχε παιδιά και δεν όρισε δημοσίως διάδοχό του.

Ένα διάταγμα του 1996 προβλέπει πως η βασιλική οικογένεια θα επιλέξει ένα διάδοχο εντός τριών ημερών από τη στιγμή που ο θρόνος μείνει κενός.

Εάν αποτύχουν να συμφωνήσουν, ένα συμβούλιο αποτελούμενο από στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας, επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου και επικεφαλής δύο επιτροπών θα θέσουν στην εξουσία το άτομο το όνομα του οποίου έχει γραφτεί μυστικά από τον σουλτάνο σε μια σφραγισμένη επιστολή.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο κάλεσε το συμβούλιο της βασιλικής οικογένειας να συνεδριάσει για να επιλέξει νέο ηγεμόνα.

Στο σουλτανάτο κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share