Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί!

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

12 Ιανουαρίου 2020 10:48
Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί!

Ο γνωστός και έμπειρος μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μας ενημέρωσε για το σκηνικό του καιρού και για τις ραγδαίες αλλαγές που αναμένονται. Και εξέδωσε συγκεκριμένη προειδοποίηση για την Κρήτη! Ωστόσο, ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα για τις περιοχές στις οποίες θα είναι πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα!

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε αυτή:

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν οι βροχές στην Κρήτη από την ερχόμενη κυρίως Τετάρτη και με τα σημερινά-πρωινά προγνωστικά στοιχεία!

Φίλες και φίλοι,

Ακριβοθώρητος δείχνει και πάλι να γίνεται ο ήλιος στην Κρήτη από την ερχόμενη εβδομάδα ενώ και με τα σημερινά πρωινά προγνωστικά στοιχεία οι περισσότερες νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και την Κρήτης, δείχνουν μετά το μεσημέρι της Τρίτης αλλά κυρίως από την Τετάρτη έως περίπου και την Παρασκευή να μπαίνουν σε μια τροχιά καθημερινών και σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, δυνητικά ισχυρών βροχοπτώσεων που λόγω του κορεσμένου από τις πολλές βροχές έδαφος κυρίως στην Κρήτη, είναι δυνητικά ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα! Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις χοντρικά πάνω από τα 1500 περίπου μέτρα!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάσει τα νότια και πάλι τμήματα της χώρας από βδομάδα θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων. Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική αυτή εξέλιξη και μέσα από τη σελίδα μου στο facebook.
Για να μη χάνετε τον...καιρό σας ;)

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Αλλάζει ξανά ο καιρός! Αναμένεται επιδείνωση με χιονοπτώσεις μέσα στις επόμενες μέρες!

Ακόμα μια ψυχρή διαταραχή αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Δεν αποκλείονται νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας, με σταδιακή αλλαγή του καιρού!

Μετά την σταδιακή εξασθένιση της κακοκαιρίας "Ηφαιστίων" που τάραξε την χώρα και άφησε πίσω το στίγμα της, άλλα νέα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να εμφανισθούν. Η ψυχρού τύπου κατάστασης και στο διάστημα από τις 18 Γενάρη και έπειτα.

χιόνια

Το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται νότια της Ιταλίας ενδέχεται να απασχολήσει τη χώρα μας στις 14-15 Ιανουαρίου, για να φτάσουμε στο επόμενο σύστημα που εμφανίζεται κοντά στις 21 του μήνα.

«Προσοχή στο... ύπουλο φαινόμενο της πάχνης»! «Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου! (Video)

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το... ύπουλο φαινόμενο της πάχνης» προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου και αναλύει την εξέλιξη του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα! Επίσης, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός είπε ότι ο καιρός θα είναι ναι μεν βελτιωμένος με το τσουχτερό κρύο να παραμένει και να κάνει την πρόβλεψή του μέχρι και για το Σαββατοκύριακο!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος καταγράφει μάλιστα και την τάση δημιουργίας ενός βαρομετρικού χαμηλού νότια της Ιταλίας, το οποίο δεν αποκλείεται στο διάστημα 14-15 Γενάρη να προκαλέσει κακοκαιρία στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Δείτε αναλυτικά όσα λέει:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share