Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση!

10 Ιανουαρίου 2020 22:40
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός παρουσίασε τον καιρό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1! Ωστόσο, ο μετεωρολόγος Σάκη Αρναούτογλου έχει προειδοποιήσει για το «ύπουλο φαινόμενο της πάχνης»!

Καλός σε γενικές γραμμές θα είναι ο καιρός αύριο στη χώρα μας με λίγες μόνο βροχές στα βορειοδυτικά και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς στις περισσότερες περιοχές. Παράλληλα η παγωνιά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα υποχωρήσει αισθητά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ηλιοφάνεια γενικά. Λίγες νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία με πιθανότητα βροχής και ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από μείον 3 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια και το θερμόμετρο από 1 έως 11 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου , η θερμοκρασία από μείον 2 έως 14 βαθμούς.

Στην Πάτρα, τοπικές νεφώσεις.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 16 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο από 7 έως 15 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου , γενικά ηλιοφάνεια. άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, γενικά αίθριος καιρός. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια. άνεμοι βόρειοι 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση στο βίντεο:

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας! Που και πότε θα πέσουν χιόνια; Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου! (Video)

Αγριεύει ο καιρός με νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί ακόμη και χιόνια που πρόκειται να πέσουν τις επόμενες ημέρες! Επίσης, ο Τάσος Αρνιακός είπε πως ναι μεν θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα η σημερινή ωστόσο από το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού!

Από το Σάββατο, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα συννεφιασμένη περίοδος, ικανή την Κυριακή -κυρίως- να δώσει κάποια ασθενή φαινόμενα χιονοπτώσεων ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα αυτή τη φορά, ενώ από την Τρίτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα απασχολήσει τα νότια και κεντρικά τμήματα της χώρας, με πιο αξιόλογα φαινόμενα.

Δείτε το βίντεο:

Καιρός: Παρελθόν ο «Ηφαιστίων»! Παραμένει το τσουχτερό κρύο και ο παγετός! (Video)

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο «Ηφαιστίων» και αποχαιρετάμε τις απανωτές κακοκαιρίες που «σφυροκόπησαν» τη χώρα, καθώς ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά από σήμερα, ωστόσο το τσουχτερό κρύο και ο παγετός παραμένουν!

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μάλιστα μικρή άνοδο, ωστόσο, το πρωί και τη νύχτα, θα συνεχιστεί ο παγετός στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας. Παράλληλα, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν μετά από μερικές ημέρες που έφτασαν ως τα 10 μποφόρ στην αρχή της εβδομάδας, καθώς σήμερα θα πνέουν βόρειοι έως 6 μποφόρ τοπικά. Το Σάββατο ωστόσο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένονται και πάλι βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς και χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share