Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συντριβή Boeing 737: Αύριο θα ανακοινωθούν τα αίτια της τραγωδίας!

Λίγες ώρες μακριά από τα αποτελέσματα!

10 Ιανουαρίου 2020 22:22
Συντριβή Boeing 737: Αύριο θα ανακοινωθούν τα αίτια της τραγωδίας!

Μόνο λίγες ώρες είμαστε μακριά από τα αίτια της τραγωδίας με τη συντριβή ενός αεροσκάφους Boieng 737 που είχε ως αποτέλεσμα 176 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Η Τεχεράνη θα προχωρήσει το Σάββατο σε ανακοινώσεις σχετικά με τα αίτια της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους που είχε αναχωρήσει από την Τεχεράνη για το Κίεβο, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής που διερευνά τα αεροπορικά δυστυχήματα.

Η Ουκρανία και ο Καναδάς συμφώνησαν να προωθήσουν τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής έρευνας σχετικά με τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Δεν θα πρέπει να διατυπώνονται εικασίες σχετικά με την τραγωδία. Η Ουκρανία και ο Καναδάς θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής και πλήρους έρευνας» έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.

Aπαντήσεις για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με το Boeing 737 - 800 αναμένεται να δώσουν τα μαύρα κουτιά.

«Το Ιράν συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους ενώ το Κίεβο δεν έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής καμία εκδοχή για το τι θα μπορούσε να έχει οδηγήσει στην αεροπορική τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Βαντίμ Πριστάικο.

Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εκφράζουν υπόνοιες ότι το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας UIA καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο, προφανώς κατά λάθος, όμως ο Πριστάικο είπε ότι η Ουκρανία δεν θέλει προς το παρόν να εξάγει κανένα συμπέρασμα για τη συντριβή. Στην περίπτωση όμως που επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο για πύραυλο, τότε το Κίεβο θα ζητήσει να αποζημιωθούν τα θύματα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, τόνισε.

Στο σενάριο συντριβής του αεροσκάφους από ιρανικό πύραυλο επιμένουν οι ΗΠΑ. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος να μην πιστέψει» τις πληροφορίες διαφόρων δυτικών χωρών, σύμφωνα με τις οποίες η συντριβή ενός ουκρανικού Μπόινγκ μπορεί να οφείλεται σε κατά λάθος ρίψη ιρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου.

«Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες όσον αφορά τις πληροφορίες μας αλλά αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε τις πληροφορίες που είδαμε σε διάφορες πρωτεύουσες των συμμάχων του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ από τις Βρυξέλλες.

Οι σπαρακτικές ιστορίες των θυμάτων από τη συντριβή του Boeing 737 στο Ιράν! (photos)

Σπαρακτικές ιστορίες των θυμάτων έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη συντριβή του Boeing 737 στο Ιράν, με ένα νιόπαντρο ζευγάρι να πεθαίνει καθώς περίμενε να πάρει τις γαμήλιες φωτογραφίες του, προτού επιστρέψει στο Λονδίνο. Με την Τεχεράνη να επιμένει στο ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης του αεροπλάνου.

Ο Σαέντ Ταχμασεμπί είχε πετάξει στην Τεχεράνη με την νέα του σύζυγο Νιλουφάρ Ιμπραήμ, για το δεύτερο σκέλος του γάμου τους με φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, μετά τον πολιτικό γάμο τους στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα. Ο 35χρονος Ταχμασεμπί, από το Τσίζγουικ ήταν μηχανικός στο επάγγελμα και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Imperial College του Λονδίνου. Ήταν ένας από τους 176 επιβάτες που πέθαναν κατά την συντριβή του αεροπλάνου της Ukrainian Airlines με προορισμό το Κίεβο, λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τεχεράνη.

Το ζευγάρι είχε μείνει στην πρωτεύουσα του Ιράν, μετά την γαμήλια δεξίωση που είχαν διοργανώσει στην οποία είχαν παραβρεθεί φίλοι και συγγενείς. Η οικογένεια του Ταχμασέμπι είχε μιλήσει μαζί του μόλις 10 λεπτά πριν την απογείωση, με το ζευγάρι να εκφράζει τους φόβους του για την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.

Μιλώντας στην Daily Telegraph, ο γαμπρός του Ταχμασέμπι, Αμίρ, δήλωσε: «Ήταν στην Τεχεράνη επειδή έπρεπε να περιμένουν λίγες ημέρες για να πάρουν τις γαμήλιες φωτογραφίες προτού επιστρέψουν σπίτι. Όλοι οι υπόλοιποι επιστρέψαμε σπίτι νωρίτερα και ανησυχούσαμε για την κατάσταση εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν στην περιοχή. Αλλά όταν μιλήσαμε μαζί τους, 10 λεπτά πριν την απογείωση, σκεφτήκαμε ότι όλα ήταν καλά. Μετά ακούσαμε πως η πτήση τους έπεσε. Είναι τρομερό, απολύτως τρομερό».

Η αδερφή του, η 41χρονη Σάλι, δήλωσε πως η κατάσταση είναι «πολύ τραγική για να την περιγράψει κανείς με λόγια» και πως η οικογένεια «δεν μπορεί να πιστέψει το τι συνέβη». Όπως είπε, ήταν ένα πολύ «αγαπημένο ζευγάρι» και πρόσθεσε πως ο Σαέντ ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που θα μπορούσες να βρεις.

Αυτός και δύο ακόμη Βρετανοί, ένας ιδιοκτήτης εταιρείας καθαριστηρίων και ένας ακόμη μηχανικός, ήταν μεταξύ των 176 θυμάτων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν. Ο 40χρονος Μοχάμεντ Ρέζα Καντκόντα Ζαχέντ, πατέρας ενός παιδιού, ταξίδεψε στο Ιράν για να δει την οικογένειά του κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και επέστρεφε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Ουκρανίας.

Το τρίτο θύμα ήταν ο Σαμ Ζοκάι, 42 ετών, μηχανικός εταιρείας καυσίμων, με έναν εκπρόσωπο να αναφέρει: «με βαθύτατη θλίψη, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας από τους συναδέρφους μας, ήταν επιβάτης στο ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν το πρωί. Είμαστε σοκαρισμένοι από την τραγική απώλεια του φίλου μας και συναδέρφου και όλες οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share