Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Έξι μήνες φυλάκιση στον οδηγό και τους συνοδούς του σχολικού που ξέχασαν μέσα 3χρονο αγοράκι!

Δικαίωση!

10 Ιανουαρίου 2020 21:05
Έξι μήνες φυλάκιση στον οδηγό και τους συνοδούς του σχολικού που ξέχασαν μέσα 3χρονο αγοράκι!

Σοκ είχε προκαλέσει πριν λίγο καιρό η είδηση πως μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο ξέχασαν ένα αγοράκι μόλις 3 ετών.

Όπως ήταν αναμενόμενο η μητέρα έκανε μήνυση τόσο κατά του σχολείου αλλά και στον οδηγό και στους συνοδούς του σχολικού όπου και συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, το δικαστήριο υιοθετώντας επί της ουσίας την εισαγγελική πρόταση μετέτρεψε την κατηγορία από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε σωματική βλάβη από αμέλεια.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, απολογούμενοι, επιχείρησαν να μεταφέρουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Ο οδηγός ανέφερε, ότι «με ενημέρωσαν οι συνοδοί ότι όλα τα παιδιά αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, δεν είχα κανένα λόγο να τις αμφισβητήσω», προσθέτοντας ότι «όπως έριξα κι εγώ μια ματιά προς τα πίσω δεν είδα κάτι».

«Ήταν λάθος μου που δεν κοίταξα το λεωφορείο»

«Μπήκα στη μπροστινή θέση, η άλλη συνοδός είχε την ευθύνη να βάλει και να βγάλει τις ζώνες των παιδιών, εγώ κατέβηκα από το σχολικό λεωφορείο για να βοηθήσω τα παιδιά να κατέβουν, τη ρώτησα αν έχουν κατεβεί όλα τα παιδιά, μου είπε ναι. Αυτό ήταν το λάθος μου, που δεν κοίταξα κι εγώ το λεωφορείο, έπρεπε να ελέγξω κι εγώ», υποστήριξε η μία κατηγορούμενη συνοδός.

Για λάθος και κακιά στιγμή έκανε λόγο στην απολογία της η δεύτερη συνοδός. «Όλα τα παιδιά είχαν βγάλει ήδη μόνα τους τις ζώνες και περίμεναν στη γαλαρία να αποβιβαστούν. Πήγα μέχρι τη μέση και δεν είδα κάτι. Αυτό ήταν το λάθος μου που δεν έφτασα μέχρι πίσω».

Η κατηγορούμενη ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού και το εκπαιδευτήριο, σημειώνοντας ότι είναι και «η ίδια μάνα και κατανοεί την αγωνία που πέρασε η οικογένεια».

Νωρίτερα, η μητέρα του τρίχρονου Θαλή περιέγραψε τις στιγμές μεγάλης αγωνίας που έζησε όταν η διευθύντρια του σχολείου την ενημέρωσε ότι το παιδί δε βρισκόταν στο σχολείο.

«Όταν μου είπαν ότι το παιδί δεν πήγε σχολείο άρχισα να τσιρίζω»

σχολικό

«Με πήραν από το σχολείο 11.04 και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε ο Θαλής στο σχολείο. Άρχισα να φωνάζω, να τσιρίζω, να κλαίω, ξεκίνησα αμέσως μαζί με τον πατέρα μου για το σχολείο».

«Παράλληλα, κάλεσα και την αστυνομία. Όταν έφτασα στο σχολείο, είχαν βάλει το παιδί στην τάξη του, δεν του έδωσαν ούτε νερό, ούτε είχαν φωνάξει τον ψυχολόγο που ούτως ή άλλως έχει το σχολείο, προσπάθησα να του μιλήσω, δε μου μιλούσε, έκανε 15 λεπτά να μου μιλήσει και το μόνο που μου είπε είναι "Μαμά κλαίω, μαμά κλαίω"!»

Όπως επεσήμανε η μητέρα του στο δικαστήριο, το παιδί μετά το περιστατικό εμφάνισε έντονο στρες, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε είχε ανεβάσει ζάχαρο και είχαν πρηστεί οι αμυγδαλές του. Ενώ, από τις 29 Οκτωβρίου έως και σήμερα νιώθει ανασφάλεια, θέλει πάντα κάποιον δίπλα του, θέλει πρώτο να βγαίνει από το κάθισμα του αυτοκινήτου και έχει αναστατωθεί ο ύπνος του.

Στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου μίλησε για απροσεξία και ανθρώπινο λάθος, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για το συμβάν στους τρεις κατηγορούμενους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share