Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγκόλα: 41 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο από τις καταρρακτώδεις βροχές!

Τραγωδία!

9 Ιανουαρίου 2020 19:55
Αγκόλα: 41 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο από τις καταρρακτώδεις βροχές!

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι είναι νεκροί μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν μεγάλο μέρος της Αγκόλας μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Από τη σφοδρή καταιγίδα, που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και κράτησε μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι, είπε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Εουτζένιο Λαμπορίνιου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λουάντα. Ακόμα μια είδηση που σοκάρει, μετά τον τραγικό απολογισμό των 176 νεκρών στο Ιράν, από την συντριβή Boeing 737!

Οι πληγέντες ανέρχονται σε 12.000. Πολλές υποδομές και φυτείες καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Συνολικά, καταστράφηκαν 378 σπίτια και 12 εκκλησίες ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τέσσερις γέφυρες και σε περισσότερες από 2.000 κατοικίες στις δώδεκα από τις 18 επαρχίες της Αγκόλας.

Σε πολλές περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Οι πλημμύρες αυτές έρχονται έπειτα από την «άνευ προηγουμένου ξηρασία» που βίωσε πέρσι η νότια Αγκόλα και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν 30.000 ζώα εκτροφής.

Δεκάδες νεκροί στην κηδεία του Σουλεϊμανί! (Video)

Σε τραγωδία μετατράπηκε η κηδεία του Κασέμ Σουλεϊμανί, καθώς το τεράστιο πλήθος ποδοπατήθηκε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 35 άτομα και να τραυματιστούν εκατοντάδες! Σοκ είχε προκαλέσει η εικόνα από το πτώμα του Κασίμ Σουλεϊμανί, και το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της ανατίναξης του αυτοκινήτου του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία.

Νωρίτερα η ιρανική κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Ιράν, services, Pirhossein Koulivand, επιβεβαίωσε την τραγική είδηση.

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Λάβαρο πολέμου ύψωσε το Ιράν!

Είναι θέμα χρόνου η εκδίκηση της Τεχεράνης για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι, Iρανοί χάκερς μπορεί να περάσουν στην αντεπίθεση βάζοντας στο «μάτι» αμερικανικούς στόχους και όχι μόνο. Το Ιράν έχει αποδείξει τις δυνατότητές του στον τομέα αυτό ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια. «Αμερικανικές εταιρίες και οργανισμοί έχουν κληθεί να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», προειδοποιεί στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κρίστοφερ Κρεμπς, Διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Υποδομή.

Την ίδια ώρα, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποιεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών ως αντίποινα για τον θάνατο του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού της περίφημης ομάδας Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», o ειδικός στο θέμα του Ιράν κρούει τον κώδωνα επισημαίνοντας ότι οι χώρες της γηραιάς ηπείρου μπορεί να είναι οι πρώτες που θα δεχτούν τα αντίποινα των Ιρανών ύστερα από την εξόντωση του ανθρώπου που κινούσε τα νήματα της εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή. Για πολλούς ο Σουλειμανί ήταν σύμβολο αντίστασης.

Όλο και περισσότεροι εμπειρογνώμονες εκφράζουν φόβους ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα κινητοποιήσουν τους «εν υπνώσει θύλακες» της Χεζμπολάχ σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των Ιρανών ανωτάτων αξιωματούχων για «ιερό πόλεμο».

Κι ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο δηλώνει ότι ο κόσμος θα είναι ασφαλέστερος μετά την δολοφονία του Σουλειμανί, οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο αντιποίνων. Ως γνωστόν, το Ιράν διαθέτει "εν υπνώσει θύλακες" της Χεζμπολάχ όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Λαμβάνοντας υπόψη του την δήλωση του επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού κινήματος «Χεζμπολάχ» που κάνει λόγο για «δίκαιη τιμωρία» των «εγκληματιών δολοφόνων» που ευθύνονται για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να δώσει η Τεχεράνη την απάντησή της στη Δύση.

«Η δίκαιη τιμωρία των εγκληματιών δολοφόνων (…) θα είναι η ευθύνη και το καθήκον όλων των μαχητών της Αντίστασης σε όλον τον κόσμο», υποσχέθηκε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα. Για τον διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Νίκολας Ρασμούσεν, πλέον η Χεζμπολάχ μπορεί να χτυπήσει ευθέως τις ΗΠΑ, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Το λάβαρο της μάχης ανέβασε σε τζαμί το Ιράν

Στον τρούλο του τζαμιού που βρίσκεται στην πόλη Jamkaran κυματίζει για πρώτη φορά στην ιστορία μια κόκκινη σημαία που συμβολίζει τις επερχόμενες άγριες μάχες.

Το συγκεκριμένο τζαμί, που βρίσκεται στην περιοχή Qom του Ιράν, θεωρείται ένας από τους ιερότερους χώρους για τους Σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρη την γη και η έπαρση του λάβαρου αποτελεί “κάλεσμα”, αλλά και “προειδοποίηση”

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share