Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέος συναγερμός στο Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ! (Video)

Ήχησαν οι σειρήνες!

8 Ιανουαρίου 2020 23:19
Νέος συναγερμός στο Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ! (Video)

Νέος συναγερμός σήμανε στο Ιράκ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίθεση με ρουκέτες κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ! Πανικό έχει προκάλεσε, επίσης η αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίηση αεροπλάνο που πήρε φωτιά η μηχανή του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Επικίνδυνα έχουν οξυνθεί οι τόνοι στη Μέση Ανατολή μετά τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις.

Φανερά ενοχλημένη η Βαγδάτη παρακολουθεί με ανησυχία το έκρυθμο σκηνικό, ενώ απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Η Βαγδάτη ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι θα καλέσει για εξηγήσεις τον πρεσβευτή του Ιράν για «παραβίαση της κυριαρχίας» της, μετά την επίθεση από την Τεχεράνη με 22 πυραύλους εναντίον ιρακινών βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

Το Ιράκ ανακοίνωσε νωρίρτερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δεχόντουσαν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

Εικόνα-ντοκουμέντο από το πτώμα του Κασίμ Σολεϊμάνι και το καμένο αυτοκίνητο από τον βομβαρδισμό των ΗΠΑ! (Video)

Μια εικόνα-ντοκουμέντο ήρθε στο φως από το πτώμα του Κασίμ Σολεϊμάνι και το καμένο αυτοκίνητο από τον χθεσινό βομβαρδισμό των ΗΠΑ! Πανικό έχει προκάλεσε, επίσης η αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίηση αεροπλάνο που πήρε φωτιά η μηχανή του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τέσσερις ρουκέτες Κατιούσα έπληξαν στρατιωτική βάση που βρίσκεται πλάι στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, η ιρακινή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης, είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Νεκρός είναι επίσης ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, δεύτερος τη τάξει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει, ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον δύο στόχων που συνδέονται με το Ιράν. Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον δύο στόχων που συνδέονται με το Ιράν στη Βαγδάτη.

«Εκδίκηση» ορκίζεται η Τεχεράνη!

Σε πολεμικό τόνο κινείται η Τεχεράνη μετά την εξουδετέρωση του Κασέμ Σουλεϊμάνι, υποστράτηγου των Φρουρών της Επανάστασης.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή το πρωί σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού διοικητή μετά από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, η Τεχεράνη τόνισε ότι θα εκδικηθεί με «σκληρό τρόπο» αυτούς που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά το θάνατο του υποστράτηγου των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Κασέμ Σουλεϊμάνι και του διοικητή των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (Hash al-Shaabi) Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις.

Ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν περιέγραψε τον Σουλεϊμάνι ως την εικόνα του διεθνούς κινήματος αντίστασης και τόνισε ότι όλοι όσοι ασπάζονται την «αντίσταση» θα εργάζονται για να εκδικηθούν το αίμα του.

«Το γεγονός ότι ο Σουλεϊμανί έγινε μάρτυρας είναι η επιβράβευση για τον ακούραστο αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια (…) Αν το θέλει ο Θεός, το έργο και ο δρόμος του δεν θα σταματήσουν εδώ, και τους εγκληματίες που εβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του και με αυτό των άλλων μαρτύρων τους περιμένει αδυσώπητη εκδίκηση», ανέφερε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Όλοι οι εχθροί ας γνωρίζουν ότι ο ιερός πόλεμος της αντίστασης θα συνεχιστεί με διπλάσια ένταση, και τους μαχητές στον ιερό πόλεμο τους περιμένει η οριστική νίκη», ανέφερε εξάλλου ο Χαμενεΐ σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο έθνος του Ιράν και άλλα ελεύθερα έθνη της περιοχής θα πάρουν την εκδίκησή τους από την εγκληματική Αμερική για αυτή τη φρικτή δολοφονία», ανέφερε ο Ρουχανί σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησής του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share