Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανατροπή βόμβα με την συντριβή του Boeing 737! Δεν έπεσε από μηχανική βλάβη!

Ποιοι το έριξαν;

8 Ιανουαρίου 2020 14:45
Ανατροπή βόμβα με την συντριβή του Boeing 737! Δεν έπεσε από μηχανική βλάβη!

Μεγάλη ανατροπή με την συντριβή του Boeing 737 στο Ιράν αφού οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως δεν έπεσε από μηχανική βλάβη!

Συγκεκριμένα βρέθηκαν τα δυο μαύρα κουτιά αλλά οι Ιρανοί αρνούνται να τα δώσουν στους Αμερικανούς. Καινούριο το αεροπλάνο! Είχε αγοραστεί από την Boeing το 2016! Θρήνος για τους 176 νεκρούς! Οι περισσότεροι ήταν Ιρανοί και Καναδοί!

Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι το Boeing 737 – 800 των Ουκρανικών αερογραμμών που συνετρίβη στο Ιράν είχε μηχανική βλάβη. Αυτό δείχνουν οι αντιδράσεις τόσο από την Ουκρανία, όσο και από την ίδια την εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι η ουκρανική πρεσβεία είχε σπεύσει να τουιτάρει ότι υπήρχε πρόβλημα στον κινητήρα, αυτό αποσύρθηκε και τώρα αναφέρουν ότι δεν ξέρουν τα αίτια και πως τα αρχικά σχόλια ήταν ανεπίσημα…

Aπό τους 176 συνολικά επιβαίνοντες– 167 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα–82 ήταν Ιρανοί, 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί (οι 9 ήταν μέλη του πληρώματος), 10 Σουηδοί, 4 Αφγανοί, 3 Γερμανοί και 3 Βρετανοί.

Βρήκαμε τα δυο μαύρα κουτιά αλλά δεν σας τα δίνουμε

Τα δύο μαύρα κουτιά του ουκρανικού αεροπλάνου που συνετρίβη σήμερα έξω από την πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, βρέθηκαν, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Ένας Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι τα μαύρα κουτιά είναι κατεστραμμένα, αλλά θεωρείται ότι τα δεδομένα τους θα μπορούν μολαταύτα να ανακτηθούν, ενώ η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τα παραδώσει στους Αμερικανούς.

Το Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Ukraine International Airlines (UIA) συνετρίβη σήμερα τα ξημερώματα σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης Ιμάμης Χομεϊνί. Και πολλοί ανησυχούν για το τι ακριβώς συνέβη, καθώς η συντριβή έγινε ελάχιστες ώρες μετά την επίθεση ιρανικών πυραύλων εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αλέξι Χόντσαρουκ, ερωτηθείς αν το αεροσκάφος ενδέχεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο, ζήτησε να μην γίνονται εικασίες αν δεν διακριβωθούν επισήμως τα αίτια του δυστυχήματος. Ανάλογη δήλωση έκανε νωρίτερα και ο πρόεδρος Ζελένσκι. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι η Ουκρανία απαγόρευσε τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών της από τον εναέριο χώρο του Ιράν από τις 9 Ιανουαρίου. Ο ουκρανός ΥΠΕΞ Βαντίμ Πριστάικο δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ: “Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά σε περαιτέρω ενέργειες των ερευνητικών μας ομάδων για να διακριβώσουμε την αιτία του φρικτού αυτού αεροπορικού δυστυχήματος”, έγραψε στο Twitter.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share