Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συνεγαρμός στην Γαλλία: Εντοπίστηκε νεκρό παιδί στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους!

Τι συνέβη;

8 Ιανουαρίου 2020 13:44
Συνεγαρμός στην Γαλλία: Εντοπίστηκε νεκρό παιδί στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους!

Το πτώμα ενός παιδιού ηλικίας "περίπου 10 ετών" βρέθηκε το πρωί στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους της Air France στην Γαλλία, που προερχόταν από το Αμπιτζάν!

Έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην σχετική έρευνα που διεξάγεται. Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση, μαζί με τον τραγικό απολογισμό των νεκρών από την συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν. Όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, τι συμβαίνει τελικά με τα Boeing;

Το αεροπλάνο, ένα Boeing 777, είχε απογειωθεί από το Αμπιτζάν, την οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, χθες Τρίτη το βράδυ και προσγειώθηκε σήμερα στο Παρίσι λίγο μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία, η οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός "λαθρεπιβάτη" χωρίς να διευκρινίζει την ηλικία του, εκφράζει τη λύπη της για μια "ανθρώπινη τραγωδία".

"Πέραν της ανθρώπινης τραγωδίας, αυτό δείχνει μια σημαντική έλλειψη ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν", δήλωσε στο AFP πηγή της ασφάλειας της Ακτής Ελεφαντοστού, διερωτώμενη πώς ένα παιδί 10 ετών μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε ένα αεροπλάνο και για το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος συνεργός.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί λαθρεπιβάτες, κυρίως έφηβοι από την Αφρική, έχουν βρεθεί νεκροί στον χώρο του συστήματος προσγείωσης.

Η θερμοκρασία πέφτει στους -50 βαθμούς Κελσίου μεταξύ των 9.000 και 10.000 μέτρων, το ύψος στο οποίο πετούν τα επιβατηγά αεροπλάνα.

Συντριβή Boeing 737: Αυτοί είναι οι 176 νεκροί της αεροπορικής τραγωδίας!

Τις εθνικότητες των 176 επιβαινόντων στο Boeing 737-800 της εταιρείας Ukrainian International Airlines που έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή του αεροσκάφους λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι νεκροί είναι:

- 82 Ιρανοί
- 63 Καναδοί
- 11 Ουκρανοί - ανάμεσά τους και το 9μελες πλήρωμα
- 10 Σουηδοί
- 4 Αφγανοί
- 3 Γερμανοί και
- 3 Βρετανοί

Την ίδια ώρα η ουκρανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το μοιραίο αεροσκάφος είχε ελεγχθεί δύο ημέρες πριν το δυστύχημα τονίζοντας ότι ήταν «καινούργιο» αεροπλάνο που είχε παραδοθεί πριν από τρία χρόνια από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ιρανικές πηγές αναφέρουν ότι η συντριβή προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος τρία λεπτά μετά την απογείωσή του στις 2:44 τα ξημερώματα (ώρα Ιράν). Ο επικεφαλής του τμήματος Εκτάκτων Αναγκων του Ιράν δήλωσε στο Sputnik ότι η αιτία της συντριβής είναι καθαρά τεχνική με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, να μιλούν για φωτιά σε έναν από τους κινητήρες του Boeing 737-800.

Το αεροσκάφος που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν ότι μόλις έφτασε στα 7.900 πόδια κάτι συνέβη και κατέπεσε.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) Ιρανοί διασώστες εντόπισαν το ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

Λίγη ώρα μετά την είδηση της συντριβής - το πρώτο δυστύχημα της συγκεκριμένης εταιρείας - στα social media έκαναν την εμφάνισή τους βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους.

Συντριβή Boeing 737: Βίντεο σοκ με την περισυλλογή των πτωμάτων του μοιραίου αεροπλάνου!

Μια εικόνα φρικτής καταστροφής είναι αυτή που παρουσιάζεται στο βίντεο - ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την συντριβή του Boeing 737 στο Ιράν.

Το Ουκρανικό Boeing 737 είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία συνετρίβη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπο της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία. Οι εικόνες που θα δείτε στα δυο βίντεο που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικές.

Δείτε τα σοκαριστικό videos στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share