Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στο σπίτι του Γιάννη Δραγασάκη!

Τι συνέβη;

7 Ιανουαρίου 2020 19:48
Βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στο σπίτι του Γιάννη Δραγασάκη!

Ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στο σπίτι του τέως αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Επίσης σήμερα, τυλίχτηκε στις φλόγες το σπίτι γνωστής δημοσιογράφου!

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έφθασαν στο σπίτι, στην Κυψέλη, είδαν το ύποπτο δέμα στην είσοδο του γκαράζ , απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν την συνδρομή του ΤΕΕΜ.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Αστυνομίας έσπευσε στην περιοχή.

Κύπρος: Στη Βρετανία επιστρέφει η 19χρονη που ισχυρίστηκε ότι την βίασαν!

Επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο η 19χρονη Βρετανίδα στην οποία το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, μιας και κρίθηκε ένοχη μετά από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης και βιασμό, στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις της, η μητέρα της 19χρονης εξέφρασε στους δημοσιογράφους από την Κύπρο, τη Βρετανία και το Ισραήλ, που κατέκλυσαν από νωρίς σήμερα το πρωί το δικαστήριο, «ανακούφιση για την ποινή» που επιβλήθηκε σήμερα στην κόρη της και ευχαριστίες για τη στήριξη που έλαβε η οικογένεια από όλο τον κόσμο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι σήμερα θα επιστρέψουν στη Βρετανία και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα κάνουν για το μέλλον της κόρης της.

Από την πλευρά του ο εκ των δικηγόρων της 19χρονης, Λέουις Πάουερ QC (Queens Council) χαρακτήρισε «απίστευτα λυπηρή και τραγική» την υπόθεση για μια νεαρή που ισχυρίστηκε ομαδικό βιασμό, που ήρθε στην Κύπρο από την πατρίδα της το Derbyshire.

Πρόσθεσε πως «ουσιαστικά η κοπέλα θα άρχιζε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, ωστόσο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα σε μια νύχτα από θύμα μετατράπηκε σε θύτη και έπρεπε να υπομένει όχι μόνο τη σοβαρή σεξουαλική επίθεση, που διαπράχθηκε εναντίον της από ομάδα νεαρών, αλλά και την παρατεταμένη ψυχική δοκιμασία από την κυπριακή δικαστική διαδικασία, κατηγορούμενη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, αφού για την Αστυνομία αυτό ήταν ψέμα».

Ανέφερε ακόμα ότι η κοπέλα «είναι ανένδοτη για την αθωότητά της και έχει πει την αλήθεια. Αμφισβητούμε έντονα την καταδίκη της και ο αγώνας για την αθωότητά της θα συνεχιστεί με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, ενώ είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», σημείωσε.

Ο κ. Πάουερ υποστήριξε ακόμα ότι «η κοπέλα απογυμνώθηκε από την αξιοπρέπεια και από τα βασικά ανθρώπινά της δικαιώματα. Έχει διαγνωστεί με σοβαρό PTSD και η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ψυχική της υγεία», είπε και σημείωσε πως έπρεπε να επιστρέψει προ πολλού στο σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να είναι μαζί με την οικογένειά της και να της δοθεί η απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια και θεραπεία που έχει στερηθεί μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον Βρετανό δικηγόρο, η αποτυχημένη αυτή περίπτωση οδήγησε σε μια «καταστροφική κατάσταση, με το θύμα να βρεθεί κατηγορούμενο, χωρίς να έχει πρόσβαση στην κατάλληλη νομική και ιατρική περίθαλψη». Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν παρασχέθηκαν στην κοπέλα δικηγόρος και μεταφραστής και σημείωσε ότι «η υπόθεση αυτή κατέδειξε τις σοβαρές επιπτώσεις που υπάρχουν για γυναίκες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και έχει επισημανθεί η ανάγκη για κατάλληλη εκπροσώπησή τους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Πάουερ είπε ότι η έφεση θα υποβληθεί εντός των επόμενων ημερών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share