Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική; (Video)

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες;

7 Ιανουαρίου 2020 10:22
Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική; (Video)

Xιόνια, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν την χώρα από την κακοκαιρία «Ηφαιστίων» με αρκετοί δρόμοι να είναι κλειστοί στην Αττική και αλλού να χρειάζεται αντιολισθητικές αλυσίδες! Επίσης, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε όλα τα λιμάνια της Αττικής!

Σήμερα Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο, στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 9 μποφόρ και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 6 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χωράς, πλην Θράκης.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Λόγω της κακοκαιρίας:

  • Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο,

  • στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της «Μονής Κλειστών» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
  • στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού, στο ρεύμα κυκλοφορία προς Υμηττό
  • κλειστή παραμένει και η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 22ο χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Στα χιονισμένα Βίλια η κίνηση στον κεντρικό δρόμο γίνεται με αλυσίδες.

Χάος στην Εύβοια: Θαμμένοι σε 2,5 μέτρα χιόνι και χωρίς ρεύμα! (Video)

Αγώνα δρόμου πραγματοποιούν τα συνεργεία της ΔΕΗ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο χωριό Σέττα της Εύβοιας, που βρίσκεται θαμμένο στο χιόνι και χωρίς ρεύμα από χθες, Δευτέρα στις 5:00 το πρωί, με τον «Ηφαιστίωνα» να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα!

Στην «Ώρα Ελλάδος 7» μίλησαν η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας και ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ.

«Εχθές ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ» καταγγέλλει η πρόεδρος της κοινότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον κ. Μανιάτη να ανταπαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share