Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απαγορευτικό απόπλου από όλα τα λιμάνια της Αττικής! (Video)

Μεγάλη προσοχή!

7 Ιανουαρίου 2020 09:46
Απαγορευτικό απόπλου από όλα τα λιμάνια της Αττικής! (Video)

Προβλήματα υπάρχουν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας Ηφαιστίωνα που πλήττει την χώρα, με το απαγορευτικό απόπλου να είναι σε ισχύ για όλα τα λιμάνια της Αττικής!

Τα πλοία παραμένουν και σήμερα δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι άνεμοι συνεχίζουν και να φτάνουν τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Παράλληλα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη εξαιτίας της κακοκαιρίας. Χθες μάλιστα έφτασαν ως τα 11 μποφόρ.

Από το απόγευμα ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων. Οι επιβάτες που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χάος στην Εύβοια: Θαμμένοι σε 2,5 μέτρα χιόνι και χωρίς ρεύμα! (Video)

Αγώνα δρόμου πραγματοποιούν τα συνεργεία της ΔΕΗ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο χωριό Σέττα της Εύβοιας, που βρίσκεται θαμμένο στο χιόνι και χωρίς ρεύμα από χθες, Δευτέρα στις 5:00 το πρωί, με τον «Ηφαιστίωνα» να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα!

Στην «Ώρα Ελλάδος 7» μίλησαν η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας και ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ.

«Εχθές ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ» καταγγέλλει η πρόεδρος της κοινότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον κ. Μανιάτη να ανταπαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.

H κακοκαιρία «Ηφαιστίων» «κατάπιε» Πάρο και Χανιά! (Video)

Συγκλονιστικά στιγμιότυπα έρχονται από την Πάρο και τα Χανιά με την κακοκαιρία «Ηφαιστίων» να «καταπίνει» ολόκληρα τα νησιά! Ολόκληρη τη χώρα σαρώνει η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» με πολλά προβλήματα να εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας!

«Άγριες» εικόνες επικρατούν σήμερα, Θεοφάνεια, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με την τρικυμιώδη θάλασσα όπως μεταδίδει το hania.news να έχει βγει κυριολεκτικά στη στεριά, καθιστώντας απαγορευτική τη διέλευση από τη λιμενική ζώνη.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις και η θάλασσα έχει… γίνει ένα με την προβλήτα, όπως φαίνεται στις ακόλουθες φωτογραφίες και στα βίντεο του XANIA LIVE TV.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε αποφασιστεί να μην τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι των Χανίων, ακριβώς εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, μετά από οδηγίες τις Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων προς τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. Ωστόσο, ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός αποφάσισε, τελικά, να μεταβεί στην πλατεία Κατεχάκη, χωρίς πομπή και επισημότητες, και να πραγματοποιήσει τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα.

Δείτε βίντεο:

Posted by ΧΑΝΙΑ LIVE TV on Monday, January 6, 2020

Παραλίγο να τους πάρει ο άνεμος, ενώ η στεριά έχει γίνει ένα με τη θάλασσα και η Πάρος βρίσκεται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Στις παράκτιες περιοχές το μπλε της θάλασσας είχε χαθεί και είχε αντικατασταθεί από το αφρισμένο άσπρο της σφοδρής φουρτούνας! Η θάλασσα «κατάπινε» τις ακτές και ειδικά η Νάουσα, που βρίσκεται στο «μάτι» του βοριά, αλλά και η παραλιακή Παροικία, δέρνονταν ακατάπαυστα από το ξέσπασμα θεόρατων, μανιασμένων κυμάτων που έμπαιναν πολλά μέτρα μέσα στη στεριά.

Στην Παροικία, στο λιμάνι, τα κύματα ξεβράζονταν στον Άγιο Νικόλαο, στη Νάουσα το νερό έλουζε σπίτια και καταστήματα! Εικόνες σπάνιες, αν όχι πρωτόγνωρες, ζει η Πάρος με τις ριπές του ανέμου να αγγίζουν τα 11 μποφόρ σύμφωνα με το parianostypos.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share