Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καιρός: Πού θα το στρώσει τις επόμενες ώρες; Η πορεία του «Ηφαιστίωνα»! (Video)

Μεγάλη προσοχή!

6 Ιανουαρίου 2020 21:57
Καιρός: Πού θα το στρώσει τις επόμενες ώρες; Η πορεία του «Ηφαιστίωνα»! (Video)

Το πέρασμα του «Ηφαιστίωνα» από τη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ήδη από το πρωί της Δευτέρας ο καιρός έδειξε τα «δόντια» του σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες μετατοπίζεται προς την Ρόδο, ενώ δεν αποκλείεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης να υπάρξουν χιονοστρώσεις στα βόρεια προάστια.

Την Τρίτη ο «Ηφαιστίων» θα χτυπήσει τις περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, ενώ θα συνεχίσει ακόμα και σε πιο πεδινά υψόμετρα. Την ίδια ώρα ισχυρές καταιγίδες θα επιμείνουν στο Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και οι άνεμοι μέχρι το μεσημέρι θα είναι από 9-10 μποφόρ.

Όσον αφορά την Αττική, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, κατά τη διάρκεια της νύκτας θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεων κυρίως σε χαμηλά υψόμετρα των βορείων προαστίων και γύρω από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής Αττικής. Ακόμη υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο και για χιονοστρώσεις. Ωστόσο η υποχώρηση των φαινομένων θα γίνει σταδιακά από το απόγευμα της Τρίτης, ενώ το κρύο θα παραμείνει έντονο.

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Διακοπές ρεύματος και κλειστοί δρόμοι σε πολλές περιοχές! (Video)

Σαρώνει αυτή την στιγμή τη χώρα η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με αρκετούς δρόμους να παραμένουν κλειστοί! Ενώ, πριν από λίγο θρίλερ είχαμε στην Λούτσα με κωπηλάτη να αγνοείται!

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα στο δίκτυο εντοπίζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα στη Βοιωτία, στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι, Δομβραίνα, Ελλοπία και Λεοντάρι. Στην Αττική, παρουσιάζονται μεμονωμένα προβλήματα σε γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, της Πεντέλης και του Ασπρόπυργου.

Σε πολλά χωριά του δήμου Κύμης και σε ένα μεγάλο τμήμα της έδρας του δήμου, το Αλιβέρι, έχει γίνει διακοπή ρεύματος από τις 9:30 περίπου το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, πρόκειται για τις περιοχές που είναι στο δρόμο προς την Κύμη. Η κεντρική γραμμή έχει τεθεί εκτός και ακόμη είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί.

Παράλληλα είχε προηγηθεί 4ωρη διακοπή στην βόρεια πλευρά του δήμου όπως Άγιος Ιωάννης, Άγιος Λουκάς, Τραχήλι όπου αποκαταστάθηκε άμεσα η βλάβη. Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας στην περιοχή είναι οι ισχυροί άνεμοι.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» άφησε χωρίς ρεύμα από σήμερα το πρωί και την Άνδρο και την Τήνο, λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Άνδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά. Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών.

Πού έχει διακοπή η κυκλοφορία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού, ενώ το ίδιο συνέβη νωρίτερα και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία (από το ύψος του εστιατορίου "Θέα), καθώς και από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 27ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 11 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share