Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυστραλία: Παγκόσμια συγκίνηση με την φωτογραφία πυροσβέστη που κοιμάται στον κήπο του σπιτιού του!

Έχει γίνει viral!

6 Ιανουαρίου 2020 13:07
Αυστραλία: Παγκόσμια συγκίνηση με την φωτογραφία πυροσβέστη που κοιμάται στον κήπο του σπιτιού του!

Συγκίνηση προκαλεί η φωτογραφία ενός πατέρα πυροσβέστη που ξάπλωσε στον κήπο για να κοιμηθεί μόλις 5 λεπτά, μετά από μια δύσκολη βάρδια 12 ωρών, στην μάχη για το σβήσιμο των πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Η Αυστραλία βρίσκεται σε τρομερό κίνδυνο και οι δορυφορικές λήψεις να αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Και μια γυναίκα θέλησε να μοιραστεί την φωτογραφία του πατέρα της, πυροσβέστη στο επάγγελμα, που κοιμάται στην μπροστινή αυλή μετά από την 10η κατά σειρά 12ωρη βάρδια του στην μάχη των πυρκαγιών, με την οικογένεια να προσπαθεί να προστατεύσει το σπίτι της. Η νεαρή γυναίκα από την Νέα Νότια Ουαλία, Τζένα Ο’Κιφ, δημοσίευσε την φωτογραφία του αγαπημένου της πατέρα, που θέλησε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά, προτού συμβάλει στην προστασία της οικογενειακής περιουσίας. H εικόνα έχει γίνει viral, με πάνω από 8.000 σχόλια και 44.000 κοινοποιήσεις.

«Αυτή είναι η φωτογραφία του πατέρα μου που κοιμάται 5 λεπτά στον κήπο, ενώ ο αδερφός μου παρακολουθεί την πυρκαγιά που καίει στην κορυφή του αγροκτήματός μας, αφού έχει τελειώσει την 12ωρη+ βάρδια του επί 10 μέρες σερί, σε έναν αγώνα κατά των πυρκαγιών στην κοινότητά μας» έγραψε η νεαρή γυναίκα. Και συνέχισε: «Η οικογένειά μου παλεύει με αυτές τις φωτιές στο αγρόκτημα και στην κοινότητά μας χωρίς διακοπή για πάνω από έναν μήνα. Είναι κουρασμένοι, πονάνε και έχουν ξεμείνει από πόρους».

Η Ο’ Κιφ είπε ότι ο πατέρας της τελικά κατέρρευσε την Κυριακή έχοντας περάσει πάνω από μία εβδομάδα στο κυρίως μέτωπο της μάχης κατά των πυρκαγιών. «Σήμερα άκουσα τον πατέρα μου να κλαίει, λέγοντας: ‘Τζεν δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, δεν τελειώνει ποτέ’. Έχουμε ακόμη 50 ημέρες καλοκαιριού, δεν είμαστε καν στα μισά και την ίδια στιγμή, μοιάζει ατελείωτο. Μην παγιδευτείτε στην αρνητικότητα, την πολιτική, τα νέα του Facebook, το δράμα. Η Αυστραλία φλέγεται και υπάρχουν γενναίοι άνθρωποι σε ολόκληρη την χώρα που εθελοντικά αγωνίζονται μέρα με την ημέρα για να κρατήσουν ασφαλή τα σπίτια και τις ζωές μας».

Αυστραλία: Η πύρινη κόλαση δεν έχει σταματημό! Συγκλονίζουν οι δορυφορικές φωτογραφίες!

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η Αυστραλία τις τελευταίες εβδομάδες, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλο τον πλανήτη, μιας και είναι μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν καταγραφεί. Μετά την πυρκαγιά στον Αμαζόνιο, αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα σημεία της Αυστραλίας που «θερίζονται» από τις πυρκαγιές, στις οποίες μέχρι σήμερα έχουν χάσει τις ζωές τους 24 άνθρωποι και έχουν καεί πάνω από 1.300 σπίτια, σύμφωνα με το BBC. Σοκαριστικές είναι και οι φωτογραφίες με τα ζώα να στρέφονται προς τους ανθρώπους για βοήθεια, που σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να γίνουμε ένα για να σωθεί η πληγείσα περιοχή!

Οι φωτιές στην Αυστραλία προκάλεσαν τρομακτικές απώλειες και στην πλούσια πανίδα της περιοχής. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι το τελευταίο δεκαήμερο κάηκαν στις φλόγες έως και 480 εκατομμύρια θηλαστικά, πουλιά και ερπετά.

Το τελευταίο 48ωρο, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια εικόνα – χάρτης της Αυστραλίας στην οποία αποτυπώνονται τα μέτωπα πυρκαγιών. Παρότι δεν πρόκειται για πραγματική λήψη από δορυφόρο, η εικόνα σοκάρει καθώς βασίζεται σε επίσημα στοιχεία της NASA για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αυστραλία από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου:

Τις πυρκαγιές στην Αυστραλία παρακολουθούν στενά οι δορυφόροι του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus. Στις τελευταίες τους αναρτήσεις, οι επιστήμονες του Copernicus δημοσιοποίησαν πραγματικές δορυφορικές εικόνες από την Αυστραλία:

Αυστραλία: Τα ζώα στρεφόνται προς τους ανθρώπους για ένα χέρι βοηθείας!

Ανατριχιάζουν οι εικόνες καταστροφής από την Αυστραλία, ειδικά εκείνες που ανήμπορα ζώα προστρέχουν στους ανθρώπους για βοήθεια, σε μια προσπάθεια να μην καούν ζωντανά.

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ φέρνουν στην δημοσιότητα εικόνες με ανθρώπους που βάζουν πίσω το "εγώ" τους και ρίχνονται στις φονικές φλόγες για να βοηθήσουν κοάλα, καγκουρό και άλλα ζώα που κινδυνεύουν να γίνουν στάχτη από την πύρινη λαίλαπα.

Οι δύο πιο πρόσφατες τέτοιες φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και συγκινούν αλλά και προβληματίζουν παράλληλα, δείχνουν ένα καγκουρό κι ένα κοάλα αντίστοιχα να έχουν βρει βοήθεια και θαλπωρή σε δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι τα φροντίζουν, δίνοντάς τους ό,τι έχουν εύκαιρο - λίγο νερό, μια κουβέρτα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη φωτογραφία ένας έφηβος στη Νέα Νότια Ουαλία δίνει τις πρώτες βοήθειες σε ένα καγκουρό που φέρει εγκαύματα, βρέχοντάς το και δίνοντάς του ένα μπολ με νερό για να πιει. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας νεαρός κυνηγός έγινε ο ήρωας ενός μικρού κοάλα, αφού ρίσκαρε τη ζωή του μπαίνοντας στη φωτιά για να το σώσει από τις φλόγες. Συνολικά, όπως δήλωσε ο ίδιος, κατάφερε να σώσει περίπου 8-9 κοάλα, ενώ βρήκε και άλλα που είχαν ήδη καεί.

Έχουν προηγηθεί διασώσεις ζώων τόσο από τους ηρωικούς πυροσβέστες της Αυστραλίας όσο και από απλούς πολίτες που μπαίνουν στις φλόγες, ακόμη και ρισκάροντας την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα, προκειμένου να σώσουν τα ανήμπορα πλάσματα.

Αυτή είναι η άλλη πλευρά της οικολογικής καταστροφής που συντελείται στην Αυστραλία των 500 εκατ. καμένων ζώων, μια πλευρά που μας επιτρέπει να διατηρούμε - έστω και με μισή καρδιά - την πίστη μας στο ανθρώπινο είδος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share