Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία "Ηφαιστίων" έχει χτυπήσει την χώρα! Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει!

Προσοχή!

6 Ιανουαρίου 2020 07:50
Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία

Σε πλήρη ισχύ είναι από εχθές (5/1) το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Η κακοκαιρία "Ηφαιστίων", θα επηρεάσει και σήμερα (Θεοφένεια) Δευτέρα 6/1, με σφοδρότητα τη χώρα μας, αλλάζοντας το τοπίο του καιρού!

Χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας και βροχές κυρίως στο Αιγαίο αναμένονται τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 (Θεοφάνεια). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά της Αττικής και χιόνι που θα εναλλάσσεται με χιονόνερο στην Αθήνα και στα κεντρικά του νομού, ήδη σημειώνονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 5/1.

Βροχοπτώσεις που κατά περιόδους θα εναλλάσσονται με χιονόνερο θα σημειωθούν στα νότια του νομού.

Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες θα υπάρχει χιονόστρωση τη νύχτα της Δευτέρας 6/1 (Θεοφάνεια) προς Τρίτη 7/1. Διακρίνεται ότι χιονοπτώσεις θα δεχτούν κατά κύριο λόγο τα βόρεια και δυτικά του νομού.Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Παράλληλα, οι ισχυρές βροχές στην Κρήτη και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αυτής καθώς και οι βροχοπτώσεις στη Εύβοια και οι χιονοπτώσεις που αναμένονται τις επόμενες ώρες, θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ιδιαίτερα για την Κρήτη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κατά τόπους προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Κακοκαιρία "Ηφαιστίων" : Αναβάλλεται η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά!

Μετά και το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, ο δήμος Πειραιά, ενημερώνει ότι, η τελετή αγιασμού των υδάτων αντί στον Κεντρικό Λιμένα, θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Η κακοκαιρία "Ηφαιστίων" αφήνει το στίγμα της, και δημιουργεί προβλήματα σε όλη την χώρα!

Η τελετή στον Ιερό Ναό θα γίνει αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου υπό του μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ματαιώνεται και η τελετή στο λιμάνι της Ραφήνας

Κατόπιν ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εκτάκτου Δελτίου Επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. , για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής 5/1/2020 έως την Τρίτη 7/1/2020, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, συνεδρίασε σήμερα Σάββατο 4/1/2020 και αποφασίστηκε ότι η τελετή καθαγιασμού των υδάτων την Δευτέρα 6/1/2020, δεν θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του λιμένος Ραφήνας, αλλά εντός του Ιερού Ναού Παντοβασίλισσας Ραφήνας για λόγους προστασίας των πολιτών.

Θεσσαλονίκη: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές!

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν εδώ και λίγη ώρα αρκετές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, αφού σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το πρόβλημα εντοπίζεται στο Ασβεστοχώρι, στις Συκιές, στο Φίλυρο, στα Πεύκα, στην Εξοχή, στην Άνω Πόλη, καθώς και στην Παπάφη. Ακόμα, στις Αφίδνες ένα δέντρο έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ και υπάρχουν φοβίες για ηλεκτροπληξία!

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις παραπάνω περιοχές.

Κατά την εκτίμηση του Διαχειριστή, το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα σε Ασβεστοχώρι, Συκιές, Φίλυρο, Πεύκα, και Εξοχή.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Άνω Πόλης και της Παπάφη, παραμένει άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share