Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Θρήνος!

4 Ιανουαρίου 2020 19:10
Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Θλίψη έφερε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Δάνη Παπαβασιλείου, που "έφυγε" σήμερα από την ζωή. Άλλος ένας θάνατος δημοσιογράφου, που μας έχει συντρίψει, μετά και το θάνατο του Γιώργου Κόμη!

Ο Δάνης Παπαβασιλείου γεννήθηκε τον Μάη του 1955 στις Σέρρες. Ως φοιτητής στην Πάτρα αναδείχτηκε μετά τη μεταπολίτευση σε κορυφαίο στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Η πολιτική κηδεία του Δάνη Παπαβασιλείου θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Ιορδάνη (Δάνη) Παπαβασιλείου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 65 ετών.

Ο Δάνης Παπαβασιλείου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1955 και μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, φοίτησε στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί, στην τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας «Δημοκρατική Πορεία», ξεκίνησε το 1983 τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία έως το 1984, όποτε και διέκοψε προκειμένου να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Τον Απρίλιο του 1986 εντάχθηκε στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Η ΠΡΩΤΗ» στο εργατικό-συνδικαλιστικό ρεπορτάζ, ενώ διετέλεσε και διαπιστευμένος συντάκτης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έως και τη διακοπή της έκδοσής της τον Σεπτέμβριο του 1990. Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 1987 εργάστηκε στο διαδημοτικό ραδιοσταθμό «ΡΑΔΙΟ 5» του Πειραιά. Τον Οκτώβριο του 1990 ξεκίνησε τη μακρά πορεία του στην εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», αρχικά ως διαπιστευμένος συντάκτης στο Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και στη συνέχεια στο πολιτικό τμήμα της εφημερίδας, με ειδίκευση σε κοινοτικά θέματα, ενώ για περισσότερα από είκοσι χρόνια, συνέδεσε τη φωνή του με τον Ρ/Σ «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM». Από το 2014 έως το θάνατό του, υπήρξε αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ».

Ο Δάνης Παπαβασιλείου υπήρξε ένας ικανότατος δημοσιογράφος που διέθετε ήθος, μαχητικότητα και συναδελφικότητα και η απώλειά του γεμίζει με θλίψη τους συναδέλφους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο".

Θρήνος! Πέθανε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Θρήνος στον χώρο της πολιτικής μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη. Ωστόσο, μόλις λίγες ώρες πριν σοκ είχε προκαλέσει η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία, Γιώργου Μουστάκα!

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, σε ηλικία 65 ετών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flashnews.gr, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, είχε εκλεγεί, βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015.

Επανειλημμένα ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, τον ενιαίο Συνασπισμό και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, ενώ ήταν δικηγόρος στο επάγγελμα.

Επίσης, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χανίων.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κόμης!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κόμης. Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατό του. Θλίψη επικρατεί και στον κόσμο του κινηματογράφου με τον 20χρονο γιο πασίγνωστης σεναριογράφου να φεύγει από τη ζωή!

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γεώργιου Κόμη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 82 ετών. Ο Γιώργος Κόμης γεννήθηκε το 1937 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Πρότυπο Ιωνίδειο Σχολή και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, διανύοντας μία μακρά και επιτυχημένη πορεία σε πληθώρα εφημερίδων και άλλων Μέσων ενημέρωσης. Ασχολήθηκε και διακρίθηκε κυρίως στο ναυτιλιακό - πειραϊκό ρεπορτάζ, τηρώντας την οικογενειακή παράδοση, καθώς διαδέχθηκε στο χώρο τον θείο του, γνωστό δημοσιογράφο και λογοτέχνη - πεζογράφο Χρήστο Λεβάντα, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Δ. Χατζηδάκη (1904-1975).

Μεταξύ άλλων εργάστηκε στις εφημερίδες: «Φωνή του Πειραιώς» (1955-1975), «Ναυτιλιακή - Ναυτεργατική» (1959-1961), «ΤΟ ΒΗΜΑ» (1963-1970), «ΤΑ ΝΕΑ» (1963-1992), «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (1984-1992), τα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (1961-1963) και «Αργώ» (1965-1983). Διετέλεσε συντάκτης της εκπομπής «Φωνή της Ελλάδος» στην ΕΡΑ5 (1974-1979), καθώς και συνεργάτης ναυτιλιακών εκπομπών στο BBC (1982-1994). Εργάστηκε, επίσης, στα ειδικού ενδιαφέροντος περιοδικά «Ελληνικός Ναυτικός Οδηγός» (1989-1994), «Transport» (1979-1994), «Καλάμι» (1986-1987) και «Shipping» (1987-1989). Εργάστηκε, επίσης, στο Γραφείο Τύπου Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (1981-1984). Είχε λάβει βραβείο από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Συνέγραψε αρκετά έργα, μεταξύ των οποίων ποιητικές συλλογές και χρονικά, εμπνευσμένα από το ρεπορτάζ και τη ζωή του Πειραιά, τον οποίο έζησε, αγάπησε και μελέτησε εις βάθος. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Τα περιστέρια της σιωπής» (ποιήματα), «Επιστρέφοντας από τ' όνειρο» (ποιήματα), «Τινάζοντας τη σκόνη του χθες» (ποιήματα), «Ναυτικές Ιστορίες» (χρονογραφήματα), «Ο Πειραιάς και οι άνθρωποί του» (ιστορικό χρονικό), «Το τέλειο Έγκλημα» (αστυνομική νουβέλα), «Ο Πειραιάς μου - πρόσωπα και γεγονότα» (ιστορικό χρονικό).

Ο Γιώργος Κόμης ήταν ένας ακούραστος ρεπόρτερ, δημοσιογράφος με γνώση και εμπειρία στον τομέα του, με ιδιαίτερη πνευματική καλλιέργεια και έμφυτη ευγένεια, χαρακτηριστικά, τα οποία συνέβαλαν στην πετυχημένη του πορεία και στην αναγνώριση που απολάμβανε από όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του, τα αγαπημένα του τέκνα και τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Γιώργου Κόμη θα γίνει το Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, στις 11.30 π.μ. από τον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου στον Πειραιά.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου», εκπρόσωπος του οποίου θα παρίσταται στην κηδεία"

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share