Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Λάβαρο πολέμου ύψωσε το Ιράν!

Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις!

4 Ιανουαρίου 2020 18:40
Δολοφονία Σουλεϊμανί: Λάβαρο πολέμου ύψωσε το Ιράν!

Είναι θέμα χρόνου η εκδίκηση της Τεχεράνης για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι, Iρανοί χάκερς μπορεί να περάσουν στην αντεπίθεση βάζοντας στο «μάτι» αμερικανικούς στόχους και όχι μόνο. Το Ιράν έχει αποδείξει τις δυνατότητές του στον τομέα αυτό ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια. «Αμερικανικές εταιρίες και οργανισμοί έχουν κληθεί να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», προειδοποιεί στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κρίστοφερ Κρεμπς, Διευθυντής της αμερικανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Υποδομή.

Την ίδια ώρα, ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποιεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο των τρομοκρατών ως αντίποινα για τον θάνατο του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού της περίφημης ομάδας Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», o ειδικός στο θέμα του Ιράν κρούει τον κώδωνα επισημαίνοντας ότι οι χώρες της γηραιάς ηπείρου μπορεί να είναι οι πρώτες που θα δεχτούν τα αντίποινα των Ιρανών ύστερα από την εξόντωση του ανθρώπου που κινούσε τα νήματα της εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή. Για πολλούς ο Σουλειμανί ήταν σύμβολο αντίστασης.

Όλο και περισσότεροι εμπειρογνώμονες εκφράζουν φόβους ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα κινητοποιήσουν τους «εν υπνώσει θύλακες» της Χεζμπολάχ σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των Ιρανών ανωτάτων αξιωματούχων για «ιερό πόλεμο».

Κι ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο δηλώνει ότι ο κόσμος θα είναι ασφαλέστερος μετά την δολοφονία του Σουλειμανί, οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο αντιποίνων. Ως γνωστόν, το Ιράν διαθέτει "εν υπνώσει θύλακες" της Χεζμπολάχ όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Λαμβάνοντας υπόψη του την δήλωση του επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού κινήματος «Χεζμπολάχ» που κάνει λόγο για «δίκαιη τιμωρία» των «εγκληματιών δολοφόνων» που ευθύνονται για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να δώσει η Τεχεράνη την απάντησή της στη Δύση.

«Η δίκαιη τιμωρία των εγκληματιών δολοφόνων (…) θα είναι η ευθύνη και το καθήκον όλων των μαχητών της Αντίστασης σε όλον τον κόσμο», υποσχέθηκε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα. Για τον διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας Νίκολας Ρασμούσεν, πλέον η Χεζμπολάχ μπορεί να χτυπήσει ευθέως τις ΗΠΑ, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Το λάβαρο της μάχης ανέβασε σε τζαμί το Ιράν

Στον τρούλο του τζαμιού που βρίσκεται στην πόλη Jamkaran κυματίζει για πρώτη φορά στην ιστορία μια κόκκινη σημαία που συμβολίζει τις επερχόμενες άγριες μάχες.

Το συγκεκριμένο τζαμί, που βρίσκεται στην περιοχή Qom του Ιράν, θεωρείται ένας από τους ιερότερους χώρους για τους Σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρη την γη και η έπαρση του λάβαρου αποτελεί “κάλεσμα”, αλλά και “προειδοποίηση”

Φρουροί της Επανάστασης: «Όπου κι αν βρίσκονται οι Αμερικανοί θα τους εκδικηθούμε»

«Όπου κι αν βρίσκονται οι Αμερικανοί θα τους εκδικηθούμε», είναι το μήνυμα του Ιρανού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι έχουν ήδη βάλει στο... μάτι 35 αμερικανικούς στόχους ζωτικής σημασίας: από τα Στενά του Ορμούζ έως το Τελ Αβίβ.

Για να πάρουν το αίμα τους πίσω για το θάνατο του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού , Κασέμ Σουλειμανί, οι Φρουροί της Επανάστασης εκτοξεύουν απειλές κατά των ΗΠΑ .

«Το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί», προειδοποιεί ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Κόλπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός που σκοτώθηκε μετά από αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη, είχε γεννηθεί στην επαρχία Κερμάν.

«Το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Σουλεϊμανί», σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρανού στρατηγού που μεταδόθηκαν σήμερα από το πρακτορείο Tasnim, σύμφωνα με το Reuters.

«Τα Στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων ... ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό...περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», τόνισε ο ίδιος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share