Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μητρόπολη Χανίων: "Αποχαιρέτησαν" τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

Το τελευταίο αντίο...

4 Ιανουαρίου 2020 17:30
Μητρόπολη Χανίων:

Αποχαιρέτησαν σήμερα στην κηδεία του, τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρο Αντώνη Μπαλωμενάκη που έφυγε από την ζωή το απόγευμα της Παρασκευής (03/01) σε ηλικία 65 ετών, τα μέλη της οικογένειας του, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του δικηγορικού κόσμου, φίλοι του εκλιπόντος και πολλοί πολίτες.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου το « παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν οι βουλευτές, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Παύλος Πολλάκης, Ανδρέας Ξανθός, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης εκπροσωπώντας τον δικηγορικό σύλλογο Χανίων, ο Ανδρέας Παπανδρέου ως συντονιστής της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Παύλος Πολάκης.

Στέφανα απέστειλαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η ΚΕ και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικογένειας του Αντώνη Μπαλωμενάκη αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες ιδρυμάτων της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση την θλίψη του για τον θάνατο του Αντώνη Μπαλωμενάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Με το ήθος του και την πορεία της ζωής του, με την αντιδικτατορική του δράση, την επαγγελματική του καταξίωση, την ενεργό ενασχόλησή του για δεκαετίες με τα κοινά, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων».

Η ταφή του εκλιπόντα έγινε στο κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας.

Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Τραγικές φιγούρες η σύζυγός και η κόρη του! Οι πρώτες εικόνες!

Το τελευταίο αντίο θα πουν σε λίγη ώρα φίλοι, συγγενείς αλλά και απλοί πολίτες στον Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε από την ζωή το Σάββατο σε ηλικία 72 ετών.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 14:30 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ενώ από τις 10:30, η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα τελετών, ώστε όσοι πολίτες επιθυμούν να απευθύνουν το στερνό «αντίο» στον αγαπημένο τους δημιουργό. Παράκληση της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου, είναι αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του καθώς και την σύζυγό του, Μαρία Παπαγιάννη με την κόρη τους Αλεξάνδρα:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Βουλιάζει στη θλίψη για το χαμό του αδερφού του!

Θρήνο έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο ο ξαφνικός θάνατος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρέτισε τον αγαπημένο του αδερφού με μια ανάρτηση στο Facebook που ραγίζει καρδιές.

«Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο Ανδρέας Μικρούτσικος, κάτω από μία φωτογραφία του Θάνου Μικρούτσικου από τα νιάτα του.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος τον Μάιο του 2018 είχε εκφράσει τη στήριξή του στον αδερφό του δείχνοντάς του ότι τον στηρίζει και τον θαυμάζει για τον δύσκολο αγώνα που δίνει.

Η παλιά ανάρτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον Θάνο Μικρούτσικο

«Αγαπάω τον αδελφό μου όχι μόνο γιατί είναι αδελφός μου αλλά γιατί είναι σε όλα μοναδικός Ανθρωπος!» είχε γράψει ο Ανδρέας Μικρούτσικος κάτω από τη φωτογραφία του Θάνου Μικρούτσικου να παίζει μουσική σε αρχαίο θέατρο της Ελλάδας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share