Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και επτά αγνοούμενοι σε ναυάγιο!

Τι συνέβη;

3 Ιανουαρίου 2020 17:52
Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και επτά αγνοούμενοι σε ναυάγιο!

Ένα ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά τις Τουρκίας ενός σκάφους που μετέφερε συνολικά 15 μετανάστες με αποτέλεσμα 8 εξ αυτών να βρεθούν νεκροί και οι υπόλοιποι 7 να αγνοούνται. Ωστόσο, ακόμη αναζητούνται διαμερίσματα φιλοξενίας για τους ανήλικους και ασυνόδευτους μετανάστες.

Το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από την πόλη Φετιγιέ, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Άνδρες του λιμενικού που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τα πτώματα πέντε ανδρών και τριών γυναικών. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η εθνικότητα των θυμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων επτά επιβατών, η τύχη των οποίων αγνοείται.

Τραγωδία: 57 νεκροί ύστερα από ναυάγιο στην Μαυριτανία!

Μια νέα τραγωδία σημειώθηκε ανοιχτά της Μαυριτανίας όταν ναυάγησε πλοίο με μετανάστες! Δυστυχώς 57 άνθρωποι είναι νεκροί! Πολλοί είναι οι μετανάστες που στην προσπάθεια τους να περάσουν παράνομα τα σύνορα μέσω θαλάσσης έχουν χάσει την ζωή τους, έτσι έγινε και με τους 20 αγνοούμενους στην Ιταλία!

Το ναυάγιο συγκαταλέγεται στα πλέον πολύνεκρα αφότου οι προσπάθειες μεταναστών να φθάσουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια διά της συγκεκριμένης οδού μειώθηκαν λόγω της αύξησης των περιπολιών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος της Ισπανίας στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος των μαυριτανικών αρχών για να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο ΔΟΜ.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αργά το βράδυ της Τετάρτης, με την επικεφαλής του, Λάουρα Λουνγκαρότι, να ανακοινώνει πως εργάζεται για να προσφερθούν «οι πρώτες βοήθειες και ιατρική περίθαλψη σε 83 μετανάστες από την Γκάμπια οι οποίοι επέζησαν μετά το ναυάγιο πλοίο κοντά στη μαυριτανική ακτογραμμή».

Εντοπίστηκε ακυβέρνητο πλοίο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου!

Εντοπίστηκε ακυβέρνητο πλοίο πλέει μεταξύ Λέσβου και Σκύρου με επιβαίνοντες μετανάστες!

Δείτε επίσης: Χίος: Βρέθηκαν 10 παράνομοι μετανάστες μέσα σε φορτηγό και 5.500 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το σκάφος έχει πάρει κλίση ενώ οι 14 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (Ουκρανοί) σε αυτό έχουν ήδη εκπέμψει SOS για εγκατάλειψη.

Μεταναστευτικό: 72 ακόμη πρόσφυγες φτάνουν σήμερα στον λιμάνι του Πειραιά!

Δύο ακόμη πλοία καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από Χίο και Μυτιλήνη μεταφέροντας 72 συνολικά μετανάστες και πρόσφυγες.

Μεταναστευτικό: 76 ακόμη μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά!

Στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star Patmos" με 12 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Μεταναστευτικό: Κλείνουν τα hotspot σε Μόρια και Βαθύ!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά συνολικά 20.000 μεταναστών είτε σε ξενοδοχεία είτε σε ήδη υπάρχουσες δομές ή τέλος, σε νέες που θα έχουν τελειοποιηθεί έως τις αρχές του 2020.

347 ακόμη μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά!

Ενώ ο υπ. Επικρατείας Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τις 5+1 δράσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των μεταναστών και προσφύγων.

Οι 5+1 δράσεις έχουν ως εξής:

Ειδική δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά καθώς καθορίζεται εθνικός συντονιστής σε συνεργασία με το υπ. εργασίας και το υπ. Προστασίας του Πολίτη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από πρωθυπουργό

Καθορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια για τις ΜΚΟ με πρόβλεψη παραμονής στη χώρα μόνο όσων πληρούν τις προυποθέσεις.

Όσον αφορά τη χορήγηση ασύλου με την ψήφιση του νέου νόμου πρoβλέπεται επιτάχυνση των διαδικασιών και είτε θα χορηγείται άσυλο είτε θα επιστρέφονται οι αιτούντες στις χώρες προέλευσης

Δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων:

Στη Λέσβο κλείνει σταδιακά η Μόρια και θα δημιουργηθει νέα δομή η οποία θα λειτουργήσει ως προαναχωρησιακό κέντρο και κέντρο ταυτοποίησης με χωρητικότητα 5.000+

Στη Χίο κλείνει η υπαρχουσα δομή και δημιουργείται νέο κέντρο χωρητικότητας 5000+

Στη Σάμο κλείνει η δομή και η υπό κατασκευή δομή θα έχει χωρητικότητα 5000+

Στην Κωη υπάρχουσα δομή γίνεται κλειστή και θα χωράει 2000+

Στη Λέρο υπάρχουσα δομή γίνεται κλειστή και θα έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων

Ανταποδοτικά μέτρα στις τοπικές κοινωνίες με διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30% στα πέντε νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Στεγανοποίηση διόδων με τη συγκρότηση ενιαίου φορέα ελέγχου συνόρων καθώς έχει προγραμματιστεί η ενίσχυση με συνοριοφύλακες σε Έβρο και Νησιά

Ο κ. Στεφανής ανακοίνωσε επίσης ότι με παρέμβαση Μητσοτάκη η ένωση εφοπλιστών προσφέρει 10 σκάφη στο Λιμενικό σώμα και η παράδοση θα γίνει το επόμενο διάστημα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share