Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σουδάν: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος!

Συναγερμός!

2 Ιανουαρίου 2020 21:49
Σουδάν: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος!

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη μετά την απογείωσή του από μια στρατιωτική βάση στο Δυτικό Νταρφούρ του Σουδάν, ανέφεραν ένας ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και κάτοικοι της περιοχής. Πριν λίγες μέρες ελικόπτερο είχε συντριβή και στη Χαβάη με έξι νεκρούς ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο παιδιά!

Η βάση βρίσκεται στην ελ Γκενέινα, πρωτεύουσα του Δυτικού Νταρφούρ, που έχει γίνει θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ εθνοτικών ομάδων τις πρόσφατες μέρες.

Οι λόγοι της συντριβής δεν ήταν άμεσα ξεκάθαροι και δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο! 2 νεκροί!

Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28 συνετρίβη στο Κρασνοντάρ, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας να ανακοινώνει 2 νεκρούς, ενώ πριν λίγες μέρες είχαμε την πτώση ενός ακόμη ελικοπτέρου με απολογισμό 3 νεκρούς!

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου έχουν βρεθεί. Ο ρωσικός στρατός αποδίδει την πτώση του σε δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο πιλότος έκανε μανούβρες στον αέρα πριν πέσει το ελικόπτερο.

Τραγωδία: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους! (photo)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στην Ουκρανία που επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση καθώς είχε ξεμείνει από καύσιμα. Συνετρίβη βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Αρκετοί τραυματίες! (photo-video)

Το τετρακινητήριο Antonov An-12 με επταμελές πλήρωμα κι έναν ακόμη επιβάτη μετέφερε φορτίο από την Ισπανία στην Τουρκία και πλησίαζε το αεροδρόμιο του Λβιβ (Λβοφ) στη δυτική Ουκρανία για ενδιάμεση στάση ανεφοδιασμού, όταν χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί.

Ο πύργος ελέγχου σήμανε συναγερμό και σωστικά συνεργεία έσπευσαν να αναζητήσουν το μεταγωγικό, που είχε ξεμείνει από καύσιμα, για να το βρουν τελικά σε απόσταση μόλις ενάμιση χιλιομέτρου από τον διάδρομο, με κατεστραμμένα τα φτερά και το κόκπιτ από την αναγκαστική προσγείωση.

Μολονότι το μεταγωγικό δεν έφθασε στο διάδρομο προσγείωσης οι Αρχές του αεροδρομίου ακύρωσαν όλες τις πτήσεις από και προς το Λβιβ. Στη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι από τα δυτικά και νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, αναγκάζοντας άλλα αεροσκάφη να στραφούν σε κοντινό αεροδρόμιο. Το μεταγωγικό ανήκε στην αεροπορική εταιρία “Ukraine Air Alliance”.

Νεκρός ο πιλότος από την συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ισπανία!

Νεκρός είναι ο πιλότος από την συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ισπανία! Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί!

Το C-101, που χρησιμοποιείτο για εκπαίδευση, έπεσε στη θάλασσα κοντά στη Λα Μάνγκα λίγο μετά τις 10:30 ώρα Ελλάδας, δήλωσε εκπρόσωπος της ΠΑ.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως τα αίτια της συντριβής, που ήταν το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε δύο ημέρες στην Ισπανία, δεν είναι ακόμη γνωστά. Ο πιλότος, που ήταν μόνος του στον θάλαμο διακυβέρνησης, ήταν εκπαιδευτής πτήσεων.

Τρεις παραλίες στην περιοχή έκλεισαν για τους λουόμενους επειδή συντρίμμια από το αεροσκάφος έπεσαν στην άμμο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Χθες Κυριακή, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση ελικοπτέρου με ένα ελαφρύ αεροπλάνο στο νησί Μαγιόρκα.

Ισπανία: Ελικόπτερο συγκρούστηκε με αεροπλάνο! Πέντε νεκροί! (photos)

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός ενός απίστευτου δυστυχήματος στην Μαγιόρκα της Ισπανίας. Σοκ: Αεροπλάνο έπεσε στην θάλασσα! (Video)

Ένα αεροπλάνο συγκρούστηκε με ελικόπτερο περίπου στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής. Πληροφορίες θέλουν το ένα από τα θύματα να είναι παιδί.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα της Μαγιόρκας, Πάλμα, αγαπημένου προορισμού διακοπών για Βρετανούς.

Τα δύο μέσα, όπως έγινε γνωστό, συγκρούστηκαν κοντά σε νοσοκομείο της περιοχής. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα η εθνικότητα των επιβατών. Το δυστύχημα συνεχή στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του νησιού.

Οι τρεις νεκροί επιβάτες επέβαιναν στο ελικόπτερο ενώ οι άλλοι δύο στο αεροσκάφος.

Το δυστύχημα προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά στο σημείο της πτώσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share