Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καμερούν: Θρίλερ με την απαγωγή των 5 Ελλήνων ναυτικών από πειρατές! Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας; (Video)

Αποκάλυψη από πατέρα ομήρου!

2 Ιανουαρίου 2020 16:43
Καμερούν: Θρίλερ με την απαγωγή των 5 Ελλήνων ναυτικών από πειρατές!  Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας; (Video)

Σε εξέλιξη είναι το θρίλερ με την απαγωγή των πέντε Ελλήνων ναυτικών από πειρατές στο Καμερούν, με τις αρχές να εξετάζουν στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας!

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κάμερες ασφαλείας από το δεξαμενόπλοιο κατέγραψαν τις κινήσεις των πειρατών και οι αρχές στο Καμερούν τις ελέγχουν για να συλλέξουν περαιτέρω στοιχεία για την ένοπλη επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο. Οι αρχές γνωρίζουν τον αριθμό των πειρατών που έκαναν την ένοπλη επίθεση, αλλά και πόση ώρα χρειάστηκαν για να φύγουν από το πλοίο, παίρνοντας μαζί τους ομήρους.

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των πέντε Ελλήνων ναυτικών (όπως και τον άλλων τριών ομήρων, δύο από τις Φιλιππίνες και ένας από την Ουκρανία) περιμένουν με αγωνία να μάθουν πως κυλούν οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές. Οι δικηγόροι που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρίας, είχαν μία συνομιλία με τους πειρατές το μεσημέρι της Τρίτης για τελευταία φορά, όπου έκαναν αντιπρόταση στα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Ο πατέρας του Έλληνα ανθυποπλοίαρχου που κρατείται όμηρος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων ανέφερε πως λίγη ώρα πριν την επίθεση, μιλούσε με τον γιο του στο τηλέφωνο.

«Αν το περιστατικό είχε γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ήμουν αυτήκοος μάρτυρας. Μιλήσαμε τέσσερις ώρες πριν. Δεν είχαν κάποιο κίνδυνο, κάποια υποψία να φοβούνται», είπε.

Συγγενείς του τραυματία Ελληνα ναυτικού, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα στο πόδι, η οποία εξοστρακίστηκε, ανέφερε πως έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους, λέγοντας πως είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις για την ένοπλη επίθεση στο τάνκερ, στο λιμάνι του Λίμπο.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί! (photo)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής επιστρέφει εντός της ημέρας στην Ελλάδα, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των άλλων ναυτικών, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία «Πτολεμαίος» και «Αρίμπας» (δύο ναυτικοί στο ένα πλοίο, τρεις στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

«Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού:

Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το...

Posted by Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis on Sunday, December 29, 2019
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share