Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού!

Που και πότε θα «χτυπήσει»;

1 Ιανουαρίου 2020 13:05
Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού!

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για του που και πότε θα «χτυπήσει»! Με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να έχει χτυπήσει καμπανάκι για νέα κακοκαιρία που είναι προ των πυλών στη χώρα μας!

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

Περί της νέας αλλαγής του καιρού από την ερχόμενη Κυριακή 5/1 και από τα δυτικά..

Φίλες και φίλοι χρόνια πολλά και καλά!

Πολλά τα ερωτήματά σας ακόμα και λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, όσον αφορά στην νέα αλλαγή του καιρού που αναμένεται κυρίως από το μεσημέρι περίπου της ερχόμενης Κυριακής 5/1 και κυρίως τη Δευτέρα 6/1 για την οποία έκανα αναφορά χθες από εδώ!

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού χαμηλού της Κυριακής και της Δευτέρας 5-6 Ιανουαρίου, φαίνεται να διαφέρουν πολύ απο αυτά των τελευταίων ημερών καθώς κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να υπάρξει μια σκληρή "αναμέτρηση" μεταξύ πολύ ισχυρών αλλά ήπιων θερμοκρασιακά νοτιάδων αλλά και ψυχρών βοριάδων με νικητή ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα που βρίσκεστε ή θα βρίσκεστε!

Oι προγνώσεις αναφορικά με την ένταση και την έκταση των καιρικών φαινομένων από το νέο αυτό βαρομετρικό χαμηλό από τις 5 Ιανουαρίου και μετά, καθώς και την μεγάλη πιθανότητα αξιόλογων χιονοπτώσεων στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας ακόμα και με πολύ χαμηλό υψόμετρο και αν και πότε αυτές θα φτάσουν ακόμα μέχρι και την πόλη της... Θεσσαλονίκης, είναι ακόμα σχετικά ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού.

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη μέσα από τη σελίδα μου στο facebook:

www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts

Για να μη χάνετε τον ....καιρό σας!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2019!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Μπάλα ψύχους» θα χτυπήσει την Αττική! (βίντεο)

Ανάρτηση στο Facebook για την επικείμενη κακοκαιρία έκανε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Προειδοποιεί για «μπάλα ψύχους» από την Ουκρανία! Μέσα από την σελίδα του στο Facebook ξέσπασε ο Γιάννης Καλλιάνος λέγοντας: «Κάθε φορά τα ίδια; Έλεος δηλαδή...»!

Συγκεκριμένα στο post αναφέρει:

«Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, ενώ τα Θεοφάνεια φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία «μπάλα πολικού ψύχους», προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Γιατί όπως λέει και ο Ιπποκράτης «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».

Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας ενώ τα Θεοφάνεια "πολική μπάλα" φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Γιατί όπως λέει και ο Ιπποκράτης "ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ"

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, December 31, 2019
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share