Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Μπάλα ψύχους» θα χτυπήσει την Αττική! (βίντεο)

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου!

31 Δεκεμβρίου 2019 14:11
Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Μπάλα ψύχους» θα χτυπήσει την Αττική! (βίντεο)

Ανάρτηση στο Facebook για την επικείμενη κακοκαιρία έκανε ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Προειδοποιεί για «μπάλα ψύχους» από την Ουκρανία! Μέσα από την σελίδα του στο Facebook ξέσπασε ο Γιάννης Καλλιάνος λέγοντας: «Κάθε φορά τα ίδια; Έλεος δηλαδή...»!

Συγκεκριμένα στο post αναφέρει:

«Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, ενώ τα Θεοφάνεια φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία «μπάλα πολικού ψύχους», προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Γιατί όπως λέει και ο Ιπποκράτης «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ».

Αυξημένες οι πιθανότητες την δεύτερη ημέρα του νέου έτους να δούμε χιονόπτωση και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας ενώ τα Θεοφάνεια "πολική μπάλα" φαίνεται να κατηφορίζει προς τα μέρη μας από την Ουκρανία προκαλώντας ισχυρή ψυχρή εισβολή κάτι που έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την μακροπρόθεσμη εκτίμηση που δώσαμε στις αρχές του Δεκέμβρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες δίνουν σφοδρές χιονοπτώσεις στην περιοχή της Αττικής ενώ είναι αρκετές οι φορές που έχουν συνοδευτεί και από χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Οπότε ας είμαστε σε ετοιμότητα γιατί δεν αποκλείεται να δούμε στα λευκά την Αθήνα με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Γιατί όπως λέει και ο Ιπποκράτης "ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ"

Posted by Klearhos Marousakis on Tuesday, December 31, 2019

«Αποκεφάλισαν» τον Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής μετά το χάος στην Αθηνών-Λαμίας!

Μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, «αποκεφάλισαν» τον Διοικητή του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής ενώ γίνεται έρευνα για το χθεσινό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας λόγω των έντονων φαινόμενων της κακοκαιρίας «Ζηνοβίας». Ενώ, πριν από λίγο ξέσπασε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος!

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, «ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν».

Χτες για πέντε ώρες, ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας παρέλυσε καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, αν και η Τροχαία από νωρίς είχε ανακοινώσει την απαγόρευση κίνησης μεγάλων φορτηγών και των λεωφορείων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share