Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας!

Ποια η τελευταία ενημέρωση;

30 Δεκεμβρίου 2019 21:20
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας!

Σταδιακά και μετ' εμποδίων αποσυμφορείται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας η οποία είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα με απόφαση της Τροχαίας, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Ζηνοβία που πλήττει τη χώρα. Επί τόπου βρίσκεται ο υπ. Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (20:55) της Νέας Οδού, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία ΙΧ καθ' όλο το μήκος της.

Ειδικότερα:

  • Ρεύμα προς Αθήνα: Ανοικτό για ΙΧ καθόλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Η κυκλοφορία στα βαρέα δεν επιτρέπεται ακόμα. Η κίνηση των οχημάτων με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
  • Υπενθυμίζουμε ότι στο 39.8 χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα βρίσκονταν ακινητοποιημένα 4 επικαθήμενα φορτηγά και η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Σε συνεργασία με δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε πριν πέντε λεπτά ο απεγκλωβισμός των οχημάτων. Στο σημείο βρίσκονται τώρα εκχιονιστικά για τον καθαρισμό της δεξιάς λωρίδας ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία.
  • Ρεύμα προς Λαμία: Ανοικτό για ΙΧ καθόλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου από τις 20: 20.Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί πριν τα διόδια Αφιδνών παραμένει ελεγχόμενη.

Η Νέα Οδός παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας στις 19:35 η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα, διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Νέας Οδού (20:20), το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία είναι ανοιχτό καθ' όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου που διαχειρίζεται η Νέα Οδός.

Ολα τα ΙΧ κινούνται κανονικά στο ρεύμα προς Λαμία, καθώς η Τροχαία έδωσε εντολή λήξης της εκτροπής στο σταθμό διοδίων Αφιδνών. Παράλληλα, η κίνηση επιτρέπεται ελεγχόμενα και σε βαρέα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί πριν τα διόδια Αφιδνών, σύμφωνα με τη Νέα Οδό. Στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί στο τμήμα Καπανδρίτι Μαλακάσα έχει ξεκινήσει να ομαλοποιείται.

Στο 39.8 χλμ. βρίσκονται ακινητοποιημένα 4 επικαθήμενα φορτηγά. Στο σημείο σε συνεργασία με δυνάμεις της Πυροσβεστικής γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού των οχημάτων. Η κυκλοφορία των ΙΧ προς Αθήνα σε αυτό το σημείο γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Πού γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας

Παραμένουν σε ισχύ οι παρακάτω εκτροπές που πραγματοποιούνται σύμφωνα με εντολή της Τροχαίας:

  • Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία
  • Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα

Από τη Νέα Οδό εκτιμούν ότι σε μια ώρα θα ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση και θα λήξουν οι εκτροπές συνολικά, ενώ ζητούν από τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Εγκλωβίστηκε στα χιόνια 20χρονος στα Δερβενοχώρια!

undefined

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό ενός 20χρονου οδηγού στα Δερβενοχώρια, το όχημα του οποίου κόλλησε στα χιόνια.

Σημειώνουμε νωρίτερα το μεσημέρι επενέβησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο 10 άτομων, λόγω ακινητοποίησης των ΕΙΧ οχημάτων τους, στην Επαρ. Οδό Οινόης – Μαγούλας στην Τ.Κ. Στεφάνης Βοιωτίας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο νεαρός επικοινώνησε με το νούμερο έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το όχημά του κόλλησε 4 χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στη θέση «Τσιγκουράτι», περίπου στις 12 το μεσημέρι ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του. Προσπάθησε μάλιστα να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί, ωστόσο το χιόνι πλέον στο σημείο είναι υπερβολικά πολύ και ειδοποίησε όσο είναι ακόμη μέρα με το κινητό του.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την ΠΥ Οινοφύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυρονόμο Γιαννόπουλο και της 7ης ΕΜΑΚ όμως ακόμη και τα 4Χ4 αδυνατούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Έτσι ειδοποιήθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 1η ΕΜΑΚ που ελπίζουν ότι θα μπορέσει να προσεγγίσει το εγκλωβισμένο άτομο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share