Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ανατριχίλα! Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση του ιστιοφόρου στον Σαρωνικό!

Μάχη με τα μανιασμένα κύματα!

30 Δεκεμβρίου 2019 14:24
Ανατριχίλα! Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση του ιστιοφόρου στον Σαρωνικό!

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση του ιστιοφόρου στο Σαρωνικό, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας!

Σώοι και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες ιστιοφόρου σκάφους, που το πρωί λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης ιστίων, παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τρεις από τους επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μεταφέρονται στο Κοτρώνι Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος από δεξαμενόπλοιο που έχει προορισμό την Ελευσίνα. Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση του ιστιοφόρου σκάφους από ρυμουλκό που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ. Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες που έδωσε το Λιμενικό Σώμα στην δημοσιότητα από την επιχείρηση της διάσωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Ραφήνας για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας ιστίων του Ι/Φ σκάφους “ΕΒΕΛΙΝΑ”, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή στενού Μακρονήσου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην ως άνω περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “SALVOR I” Ν.Λ. 967 και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους όμως δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του “ΕΒΕΛΙΝΑ” λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 9BF) και ο κυβερνήτης του Ι/Φ αιτήθηκε την εγκατάλειψή του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία. Οι τρεις εκ των επιβαινόντων παρελήφθησαν από το ελικόπτερο Π.Ν. και μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση Κοτρωνίου Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος παρελήφθη από το Δ/Ξ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ” σημαίας Κύπρου και μεταφέρεται στον λιμένα Ελευσίνας.

Το ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο εκτελούσε πλου από τον Ισθμό της Κορίνθου με προορισμό το Λαύριο, παραμένει ακυβέρνητο στην περιοχή.

Σύγκρουση ιστιοφόρων στην Αίγινα!

Σύγκρουση ιστιοφόρων έγινε στην Αίγινα! Δυστυχώς από την σύγκρουση υπήρξε μια τραυματισμένη γυναίκα! Πανικός στην Κέα: 4 άνθρωποι βρίσκονται σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο!

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης δύο ιστιοφόρων σκαφών στη θαλάσσια περιοχή της Πέρδικας στην Αίγινα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία Βρετανίδα υπήκοος και να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας του νησιού.

Στο ένα ιστιοφόρο σκάφος επέβαιναν 8 Ρουμάνοι υπήκοοι που είναι καλά στην υγεία και στο άλλο ιστιοφόρο, τύπου καταμαράν, ένα ζευγάρι Βρετανών.

Και τα δύο σκάφη προσδέθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας όπου τους απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους.

Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών συγκρούστηκαν δύο νταλίκες!

Δύο νταλίκες που κινούνταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας συγκρούστηκαν στις 13:30 στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, πριν από τον Αξιό ποταμό.

Από την σύγκρουση, που συνέβη στο ρεύμα εξόδου από την πόλη, μετά την πινακίδα για τους Ευζώνους, το ένα από τα δύο μεγάλα οχήματα ξέφυγε από την πορεία του και βγήκε από τον δρόμο. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές. Δείτε ακόμα: Ελεύθερος ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο! (Video)

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κίνηση των οχημάτων στο σημείο της σύγκρουσης διεξάγεται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η νταλίκα που εξετράπη θα απομακρυνθεί από την άκρη του οδοστρώματος, ενδεχομένως και αύριο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share