Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Συναγερμός σε Μάνδρα και Κάζα από την κακοκαιρία: Εγκλωβίστηκαν πρόσκοποι και τουρίστες!

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική!

29 Δεκεμβρίου 2019 18:38
Συναγερμός σε Μάνδρα και Κάζα από την κακοκαιρία: Εγκλωβίστηκαν πρόσκοποι και τουρίστες!

Από την κακοκαιρία προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Μάνδρας και στην Κάζα Αττικής όπου εγκλωβίστηκαν πρόσκοποι και τουρίστες! Ενώ, πριν από λίγο η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας συνέδραμαν στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό προσκόπων από το προσκοπικό camp σε περιοχή της Μάνδρας, καθώς και για τον απεγκλωβισμό ομάδας Γάλλων τουριστών που είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια σε βανάκι, στην Κάζα Αττικής.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Συνεργεία και εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονταν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τη διάνοιξη δρόμων σε περιοχές που παρατηρήθηκαν έντονα προβλήματα, όπως στις λεωφόρους Πάρνηθας και Πεντέλης, στα Βίλια, στο Κριεκούκι, το Πόρτο Γερμενό και την Κάζα.

Σημαντική ήταν η συμβολή των συνεργείων της Περιφέρειας και στην προσπάθεια της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Βίλια, όπου υπήρχε δυσκολία πρόσβασης καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει λόγω της χιονόπτωσης.

Προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο: Έρχεται νέο κύμα χιονιά!

Προειδοποίηση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» αλλά και για ένα νέο κύμα χιονιά που θα μας «επισκεφτεί» εξέδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος. Δείτε τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» τις επόμενες ώρες!

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Καλλιάνος ανέφερε ότι «από τις 2 Ιανουαρίου περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας, με χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα». Αν και, όπως είπε, η ένταση και η έκταση της κακοκαιρίας «δεν έχουν "κλειδώσει"», η εκτίμησή του είναι ότι θα έχει πολύ κρύο και ίσως μικρότερη διάρκεια από την κακοκαιρία «Ζηνοβία». «Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα το περάσουμε πάντως με κρύο», εκτίμησε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Όσον αφορά την εν εξελίξει κακοκαιρία «Ζηνοβία», ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ είπε ότι από αργά το βράδυ της Κυριακής αναμένεται το δεύτερο κύμα, το οποίο θα συνεχιστεί «μέχρι και όλη την υπόλοιπη αυριανή ημέρα (σ.σ.: δηλαδή τη Δευτέρα)». Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα έχουμε ισχυροποίηση των βροχοπτώσεων στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές από το Πήλιο μέχρι την ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ενδεικτικά στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία θα χιονίσει έως τα 150 μέτρα υψόμετρο και αυτό σημαίνει ότι ίσως έχουμε προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας».

undefined

Ειδικά για την Αττική ο Γιάννης Καλλιάνος εκτίμησε ότι «θα χιονίσει στα γύρω ορεινά σε περιοχές δυτικότερα που συνορεύουν με την Κορινθία και βόρεια με τη Βοιωτία σε υψόμετρο 250-300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για λίγο πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα», ενώ για την ανατολική Πελοπόννησο είπε ότι θα χιονίσει πάνω από τα 500 μέτρα. Χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ωρών θα είναι, επίσης, οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στο Αιγαίο και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατούν βοριάδες έως και 10 μποφόρ. Η εκτίμηση, πάντως, του Γιάννη Καλλιάνου είναι ότι «μέχρι τις 10-11 το πρωί της Τρίτης οι όποιες χιονοπτώσεις θα σταματήσουν».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share