Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί! (photo)

Σοκ!

29 Δεκεμβρίου 2019 14:40
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί! (photo)
Follow us on Google News

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υποπλοίαρχος Αργύριος Τσαγκρής επιστρέφει εντός της ημέρας στην Ελλάδα, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των άλλων ναυτικών, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία «Πτολεμαίος» και «Αρίμπας» (δύο ναυτικοί στο ένα πλοίο, τρεις στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις αρχές του Τζιμπουτί, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

«Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια και των άλλων ναυτικών μας» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού:

Επιστρέφει σήμερα από το Τζιμπουτί ο υποπλοίαρχος κ. Αργύριος Τσαγκρής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε συνεργασία με το...

Posted by Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis on Sunday, 29 December 2019

Η επιστροφή του Έλληνα ναυτικού και οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα του: "Φοβήθηκε για τη ζωή του το παιδί..."!

undefined

Τέλος στον εφιάλτη του έβαλε ο 20χρονος ναυτικός, που πλέον βρίσκεται ασφαλής στο σπίτι του στο Μεσολόγγι από χτες το βράδυ, μετά από 40 ολόκληρες μέρες ομηρίας στα χέρια των πειρατών.

Εχθές στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν τα μέλη της οικογένειάς του κρατώντας λουλούδια, και η μητέρα του τον έσφιξε στην αγκαλιά της κρατώντας την Ελληνική σημαία!

Η οικογένεια αυτό που θέλει τώρα είναι να περάσει ήσυχα τις γιορτές των Χριστουγέννων ώστε να μπορέσει το παιδί τους να συνέλθει από το σοκ της ομηρίας που έχει υποστεί.

«Είναι κουρασμένος και τρομαγμένος γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του το παιδί. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητήσουμε μαζί του το θέμα της ομηρίας του. Ήταν 40 μέρες όμηρος κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι ο Δημήτρης είναι και πάλι κοντά μας, στην αγκαλιά μας, στο σπίτι μας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Κούστας μίλησε στο protothema.gr: «Ο Δημήτρης Γκιάτης έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνοδευόμενος από τον αδερφό του, ο οποίος είναι κι αυτός ναυτικός. Από τα ΜΜΕ μάθαμε ότι ο Δημήτρης ελευθερώθηκε. Απ' ότι μάθαμε οι πειρατές τον άφησαν σε σημείο άγνωστο στη Νιγηρία κι από εκεί τον παρέλαβαν και τον πήγαν στην ελληνική πρεσβεία της Νιγηρίας για να βγάλει visa. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι ότι πρέπει να υποβληθεί το παιδί σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Είναι σοκαρισμένος και καταβεβλημένος από αυτά που έζησε» είπε ο κ. Νίκος Κούστας.

Έλληνας ναυτικός

Ο 20χρονος Δημήτρης ήταν φανερά κουρασμένος, τρομαγμένος αλλά και χαρούμενος για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του. «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά γιατί ήμουν για αυτούς το χρήμα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Στα πάτρια εδάφη ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές!

Σε κλίμα συγκίνησης υποδέχθηκαν οι δικοί του μαζί με δεκάδες άλλους Έλληνες, τον Έλληνα ναυτικό που απήχθη από πειρατές στο Τογκό. Μετά από σαράντα μέρες έβαλε ένα τέλος στο μαρτύριο που ζούσε, και είναι πλέον σώος στην αγκαλιά της μητέρας του!

Μάλιστα έκανε και τις πρώτες δηλώσεις του σε συνομιλία με τον πατέρα του, οι οποίες συγκινούν. Από την τραγωδία δεν τα κατάφεραν όλοι, αφού ένας από τους ομήρους, όπως είπε, είναι νεκρός.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του, που του έδωσαν και μια ελληνική σημαία.

Πάτησε σε πάτρια εδάφη ο Έλληνας ναυτικός που είχε πέσει όμηρος στα χέρια πειρατών!

Χριστουγεννιάτικο θαύμα! Ελεύθερος ο 20χρονος ναυτικός που απήχθη στο Τόγκο! (video)

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός, ο οποίος κρατείτο όμηρος με ακόμα τρία μέλη του ελληνόκτητου πληρώματος πετρελαιοφόρου, το οποίο δέχτηκε επίθεση από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.

Ο Έλληνας ναυτικός είναι δόκιμος μηχανικός και μόλις 20 χρονών. Η οικογένειά του, στο άκουσμα της είδησης της απαγωγής του σήμανε συναγερμό, καθώς ο νεαρός αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το πλοίο, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι οι τρεις από τους τέσσερις ομήρους που είχαν απηχθή αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο τέταρτος έχασε τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι πέθανε από ασθένεια και όχι από τους πειρατές.

Για τους υπόλοιπους τρεις -που είναι καλά στην υγεία του- έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους. Ο ένας είναι ο 20χρονος Έλληνας, ενώ οι άλλοι δύο είναι από τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι.

Ναυτικός

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.

«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών.

Τέλος, η εταιρία ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share