Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ιταλία: Μια γυναίκα και 2 παιδιά νεκροί από χιονοστιβάδα!

Τραγωδία!

29 Δεκεμβρίου 2019 08:55
Συναγερμός στην Ιταλία: Μια γυναίκα και 2 παιδιά νεκροί από χιονοστιβάδα!

Τραγικό θάνατο βρήκαν μια 35χρονη και δυο κοριτσάκια από τη Γερμανία από μια χιονοστιβάδα στη Βόρεια Ιταλία. Ωστόσο, μόλις λίγες ώρες πριν μια τραγωδία με 22 νεκρούς σημειώθηκε στην Αίγυπτο.

Τα τρία θύματα έκαναν σκι στην πίστα Τεουφελσέγκ που βρίσκεται περίπου σε ύψος 2.400 μέτρων στον παγετώνα της Βαλ Σενάλες, στα ιταλο-αυστριακά σύνορα, όταν τις παρέσυρε η χιονοστιβάδα.

Περίπου 70 διασώστες με την υποστήριξη τριών ελικοπτέρων εντόπισαν την 35χρονη σκιέρ και το επτάχρονο κοριτσάκι σε κατάσταση προχωρημένης υποθερμίας αλλά δεν κατάφεραν να τις επαναφέρουν στη ζωή.

Το δεύτερο παιδί, η ηλικία του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Τρέντο (βόρεια) σε σοβαρή κατάσταση και υπέκυψε στο τέλος του απογεύματος.

Άλλοι δύο άνθρωποι που αποτελούσαν μέρος της ομάδας τραυματίστηκαν από τη χιονοστιβάδα αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Τραγωδία στη Σομαλία: Τουλάχιστον 100 νεκροί από έκρηξη βόμβας!

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί το Σαββάτου στη Σομαλία όταν βόμβα εξερράγη μέσα σε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι τόσοι να τραυματιστούν. Ωστόσο, ένα παρόμοιο χτύπημα είχε συμβεί λίγους μήνες πριν και πάλι στη Σομαλία με 11 νεκρούς.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία έχει προκαλέσει επίσης τον τραυματισμό πολλών άλλων, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος. «Έως τώρα έχουν μεταφερθεί 81 νεκροί και άλλοι 51 τραυματίες. Υπάρχουν όμως κι άλλες απώλειες κι ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν Χάτζι Άντεν, επικεφαλής δικτύου ασθενοφόρων.

Η έκρηξη στο παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν τόσο ισχυρή, ώστε κατέστρεψε ολοκηρωτικά κι ένα λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές κολλεγίου, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμα ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως η επίθεση στόχευε σε τοπικό γραφείο είσπραξης φόρων.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια οργάνωση που να έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Συνετρίβη ελικόπτερο: 6 νεκροί ανάμεσά τους 2 παιδιά! (Video)

Έξι νεκρούς, ανάμεσά τους και 2 παιδιά, ανέσυραν ομάδες έρευνας και διάσωσης, στο σημείο συντριβής ενός ελικοπτέρου στη νήσο Καουάι της Χαβάης, χωρίς να βρουν κανένα ίχνος επιζώντων, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Τραγωδία είχαμε και στην Γαλλία με τρεις νεκρούς, επίσης, από πτώση ελικοπτέρου.

Η ανακοίνωση έγινε σε μια συνέντευξη Τύπου σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου σε μια απομονωμένη, δύσβατη περιοχή.

Το ελικόπτερο που διαχειριζόταν το τουριστικό πρακτορείο Safari, είχε καθυστερήσει να επιστρέψει την Πέμπτη από μια περιήγηση στην ακτή Να Πάλι. Η ακτή είναι μεταξύ των πλέον δημοφιλών προορισμών στο Καουάι, με τους τουρίστες να την επισκέπτονται με εναέρια και πλωτά μέσα. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν στην περιοχή του εθνικού δρυμού Κόκε, κοντά στο Φαράγγι Γουάιμεα, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Σύμφωνα με το δηλωτικό της πτήσης, στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα, εκ των οποίων δύο παιδιά, και ένας πιλότος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Καουάι, ο Σόλομον Κανόχο.

Οι ταυτότητες των νεκρών δεν δημοσιοποιήθηκαν μέχρι να ειδοποιηθούν οι κοντινότεροι συγγενείς των θυμάτων, ανέφεραν οι αρχές.

«Είμαστε συντετριμμένοι από αυτή την τραγωδία...», τόνισε ο δήμαρχος Ντέρεκ Καγουακάμι σε ανακοίνωσή του. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται στις οικογένειες και στα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

[/OEmbed]

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Καουάι διέκοψε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αργά χθες απόγευμα λόγω της ομίχλης και της κακής ορατότητας στην περιοχή και σχεδιάζει την επανέναρξη των ερευνών σήμερα τα ξημερώματα, τόνισε ο Κανόχο, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες».

Ενώ οι αιτίες του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, ο Κανόχο είπε ότι στην περιοχή όπου έπεσε το ελικόπτερο επικρατούσαν «ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες».

Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο! 2 νεκροί!

Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28 συνετρίβη στο Κρασνοντάρ, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας να ανακοινώνει 2 νεκρούς, ενώ πριν λίγες μέρες είχαμε την πτώση ενός ακόμη ελικοπτέρου με απολογισμό 3 νεκρούς!

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου έχουν βρεθεί. Ο ρωσικός στρατός αποδίδει την πτώση του σε δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο πιλότος έκανε μανούβρες στον αέρα πριν πέσει το ελικόπτερο.

Τραγωδία: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους! (photo)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στην Ουκρανία που επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση καθώς είχε ξεμείνει από καύσιμα. Συνετρίβη βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Αρκετοί τραυματίες! (photo-video)

Το τετρακινητήριο Antonov An-12 με επταμελές πλήρωμα κι έναν ακόμη επιβάτη μετέφερε φορτίο από την Ισπανία στην Τουρκία και πλησίαζε το αεροδρόμιο του Λβιβ (Λβοφ) στη δυτική Ουκρανία για ενδιάμεση στάση ανεφοδιασμού, όταν χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί.

Ο πύργος ελέγχου σήμανε συναγερμό και σωστικά συνεργεία έσπευσαν να αναζητήσουν το μεταγωγικό, που είχε ξεμείνει από καύσιμα, για να το βρουν τελικά σε απόσταση μόλις ενάμιση χιλιομέτρου από τον διάδρομο, με κατεστραμμένα τα φτερά και το κόκπιτ από την αναγκαστική προσγείωση.

Μολονότι το μεταγωγικό δεν έφθασε στο διάδρομο προσγείωσης οι Αρχές του αεροδρομίου ακύρωσαν όλες τις πτήσεις από και προς το Λβιβ. Στη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι από τα δυτικά και νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, αναγκάζοντας άλλα αεροσκάφη να στραφούν σε κοντινό αεροδρόμιο. Το μεταγωγικό ανήκε στην αεροπορική εταιρία “Ukraine Air Alliance”.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share