Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έρχεται η κακοκαιρία "Ζηνοβία": Χιόνια μέχρι και στην Αττική!

Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο!

26 Δεκεμβρίου 2019 07:46
Έρχεται η κακοκαιρία

Έρχεται η κακοκαιρία "Ζηνοβία", η οποία θα "χτυπήσει" το Σαββατοκύριακο με έντονο κρύο αλλά και... χιονοπτώσεις στην Αττική.

Η κακοκαιρία (σύμφωνα με τους μετεωρολόγους) θα φέρει από τα βόρεια ψυχρές αέριες μάζες αργά τη νύχτα της Παρασκευής, με την θερμοκρασία να πέφτει κατακόρυφα ως και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο "μάτι" των χιονοπτώσεων θα είναι και η Αττική, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το θερμόμετρο αναμένεται να πέσει από σήμερα, Πέμπτη, και να πλησιάσει το μηδέν, ενώ οι ψυχρές μάζες θα κάνουν την θερμοκρασία να δίνει την αίσθηση πως θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Πού αναμένεται να χιονίσει στην Αθήνα

Σύμφωνα με το meteo.gr, πέρα από την Πάρνηθα όπου αναμένεται να χιονίσει από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και την Τρίτη το πρωί, χιόνια αναμένεται να πέσουν και στις εξής περιοχές:

Στα βόρεια προάστια από την Κυριακή το πρωί
Χιονόνερο και ασθενής χιονόπτωση στα βορειοανατολικά προάστια την Κυριακή το πρωί και το βράδυ
Χιονόνερο στα δυτικά προάστια την Κυριακή το βράδυ
Χιονόπτωση στα Βίλια από την Κυριακή το βράδυ ως την Δευτέρα το πρωί
Χιονόπτωση στο Καπανδρίτι την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα
Χιονόνερο στην περιοχή του Ολυμπιακού σταδίου (Καλογρέζα, Μαρούσι) την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα και χιονόπτωση στο Ολυμπιακό χωριό τη νύχτα της Κυριακής.
Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» στην υπόλοιπη χώρα

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ανατολικά, ενώ θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες. Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share