Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Καναδά!

Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι...

25 Δεκεμβρίου 2019 07:54
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Καναδά!

Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε απόσταση 177 χιλιομέτρων δυτικά του Πορτ Χάρντι, στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά.

Τον σεισμό στον Καναδά ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Δεν υπάρχουν φόβοι για τσουνάμι από τον σεισμό στον Καναδά

Δεν υπήρξαν άμεσα αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές από τον σεισμό, που σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 518 χιλιομέτρων δυτικά του Βανκούβερ. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι σύμφωνα με το κέντρο προειδοποίησης.

Ξύπνησαν τα ρήγματα: Σεισμός 7 Ρίχτερ έρχεται στην Ελλάδα!

Είδηση που προκαλεί τρόμο φέρνει στο φως η εφημερίδα "Νέα" σχετικά με τις συνεχόμενες δυνατές σεισμικές δονήσεις, καθώς φέρνουν σεισμό 7 Ρίχτερ στην χώρα!

Σε αναστάτωση βρίσκεται ο ελληνικός χώρος μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στο Δυρράχιο και n ενεργοποίηση εντοπίζεται πάνω στο σημείο σύγκλισης της αφρικανικής και ευρασιατικής πλάκας!

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, έχουν αποσταθεροποιηθεί τα ρήγματα του ευρύτερου χώρου του ελληνικού σεισμικού τόξου, στο σημείο σύγκλισης της ευρασιατικής με την αφρικανική πλάκα που είναι η πιο δραστήρια γεωτεκτονική δομή της Μεσογείου.

Δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό της Αλβανίας τα επιστημονικά συμπεράσματα μπορούν πλέον να διατυπωθούν με σχετική βεβαιότητα.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο ελληνικός χώρος έχει αποσταθεροποιηθεί, καθώς σεισμικά ρήγματα του ενεργοποιήθηκαν, όπως φαίνεται, εξαιτίας της δραστηριότητας του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Η αφρικανική πλάκα εξακολουθεί να καταβυθίζεται με «μικρά άλματα» κάτω από την ευρασιατική και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σεισμική έξαρση – με σεισμούς ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους – παραμένει ανοικτό.

Η ενεργοποίηση των ρηγμάτων εντοπίζεται πάνω στο ελληνικό σεισμικό τόξο, το σημείο σύγκλισης της αφρικανικής και ευρασιατικής πλάκας, που είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες η πιο δραστήρια γεωτεκτονική δομή ολόκληρης της Μεσογείου.

Το τόξο ξεκινά από τα νησιά του Ιονίου, περνά από τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, διέρχεται νότια της Κρήτης, της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου και καταλήγει στη Νοτιοδυτική Τουρκία. Η τιτάνια σύγκρουση των δύο πλακών δίνει στην περιοχή αυτή σεισμούς ακόμη και μεγαλύτερους των 7 Ρίχτερ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share