Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Τουρκικές προκλήσεις με μαχητικά πάνω από Παναγιά, Οινούσσες, Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη!

Μπαράζ παραβιάσεων το μεσημέρι!

24 Δεκεμβρίου 2019 22:00
Τουρκικές προκλήσεις με μαχητικά πάνω από Παναγιά, Οινούσσες, Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη!

Νέες υπερπτήσεις το απόγευμα πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα στις 18:06 δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά και πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια. Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο συνεχίζονται!

Είχε προηγηθεί μπαράζ παραβιάσεων το μεσημέρι. Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Ρω 3 φορές ενώ έτερο τουρκικό F-16 πέταξε πάνω και από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο. Άλλες 12 υπερπτήσεις είχαν καταγραφτεί πριν λίγες μέρες.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Ρω στα 30.000 πόδια στις 15:34 μ.μ.

Στη συνέχεια έτερο ζεύγος τουρκικών F-16 που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τη Ρω στα 15.000 πόδια, στις 16:16 μ.μ.

Επτά λεπτά αργότερα ένα τουρκικό αεροσκάφος που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο και δύο λεπτά αργότερα πάνω από τη Ρω, στα 14.500 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά, μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Τουρκικές προκλήσεις με μαχητικά πάνω από Παναγιά, Οινούσσες, Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη!

Τυπικώς σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των Ελλήνων ή των Τούρκων ισχύει μορατόριουμ πτήσεων που είναι ένα από τα λεγόμενα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που είχαν συμφωνησει Παπούλιας - Γιλμάζ. Στην πράξη οι Τούρκοι, παραμονή Χριστουγέννων, παραβιάζουν τα συμφωνηθέντα, επιδεικνύοντας προκλητική διάθεση.

Συνολικά, οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου την παραμονή των Χριστουγέννων ανήλθαν σε 56! Σημειώθηκαν δύο εμπλοκές.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Την είδηση που αρχικά μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν διπλωματικές πηγές στο protothema.gr.

O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Τουρκία καθώς θα περάσει στο Φανάρι τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συνοδεύεται από την σύζυγό του θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη και ανήμερα των Χριστουγέννων, προκειμένου να παρακολουθήσει την πανηγηρική λειτουργία.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η επιστροφή του υπ. Εξωτερικών στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα.

Συναγερμός! 12 υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά σε Οινούσσες, Παναγιά και Ρω!

Μαζικές υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη F-16 σε Οινούσσες, Παναγιά και Ρω! Η Τουρκία δεν σταματάει τις προκλήσεις!

Με τρόπο μαζικό και συντεταγμένα, τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά με τρόπο πoυ δεν έχει ξαναγίνει. Μέσα σε 24 λεπτά, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέταξαν 12 φορές πάνω από τις Οινούσσες, τη νήσο Παναγιά και την Ρω.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν έχουν τέλος, αφού λίγο καιρό πριν είχαν πετάξει μαχητικά αεροσκάφη πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share