Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Ληστές εισέβαλαν με καλάσνικοφ σε πολυκατάστημα!

Άρπαξαν από τα ταμεία περίπου 2.500 ευρώ!

24 Δεκεμβρίου 2019 21:55
Μενίδι: Ληστές εισέβαλαν με καλάσνικοφ σε πολυκατάστημα!

Ληστές εισέβαλαν το απόγευμα της Τρίτης, με καλάσνικοφ στα χέρια, σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας πώλησης αθλητικών ειδών στο Μενίδι.

Οι τρεις ένοπλοι εμφανίστηκαν στις 19.30 στη λεωφόρο Πάρνηθος με ένα λευκό όχημα, πάρκαραν έξω από το κατάστημα, μπήκαν μέσα με προτεταμένα τα όπλα, άρπαξαν από τα ταμεία περίπου 2.500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Να σημειωθεί ότι δύο ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε συνοικιακή καφετέρια της Κυψέλης και παραμένουν άφαντοι!

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τρεις ληστείες σε παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα! Συνελήφθη ένας 15χρονος!

Τρεις ληστείες σε ανήλικους που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική, και ένας από τους δράστες που συνελήφθη ήταν μόλις 15 ετών!

Η πρώτη ληστεία έγινε στις 7:30 στην οδό Βαθυκλέους, στο Παγκράτι. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 15χρονος, με την απειλή μαχαιριού, απέσπασε τις εισπράξεις από τα κάλαντα από δύο άλλους ανήλικους, οι οποίοι όμως κάλεσαν σε βοήθεια και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν. Ακόμα μια ληστεία σημειώθηκε σήμερα σε κοσμηματοπωλείο στην Δάφνη, και οι ληστές κατάφεραν να κλέψουν πήραν κοσμήματα και ρολόγια!

Επίσης, στις 10:00, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Περιστέρι, έξι νεαροί ακινητοποίησαν δύο ανήλικους και με τη χρήση σωματικής βίας τούς άρπαξαν τις εισπράξεις από τα κάλαντα, ενώ το ίδιο έγινε στις 12:30 στην πλατεία Καβάφη στην Ηλιούπολη, όπου τρεις άγνωστοι λήστεψαν άλλους τρεις ανήλικους.

Οι δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν, αναζητούνται, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Συνελήφθη γυναίκα που παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος των παιδικών χωριών SOS!

Μια νέα γυναίκα συνελήφθη για απάτη το απόγευμα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο Π. Φάληρο, κάνοντας παράνομο έρανο στα καταστήματα της περιοχής, όπου παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος των Παιδικών Χωριών SOS.

Πολλοί είανι αυτοί που εξαπατούν κόσμο και κυρίως ηλκιωμένους για προσωπικό τους κέρδος, και επικίνδυνες είναι οι τηλεφωνικές απάτες. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, η οποία υποψιάστηκε αμέσως ότι επρόκειτο για απάτη και κάλεσε την αστυνομία, η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και προσήχθη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο, μετά από τη μήνυση που υπεβλήθη. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για την ίδια γυναίκα που έκανε έρανο σε καταστήματα της Γλυφάδας.

Πρόσφατα τα Παιδικά Χωριά SOS δημοσίευσαν ανακοίνωση στέλνοντας μήνυμα στο κοινό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, καθώς κυκλοφορούν επιτήδειοι οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το όνομα και το έργο του Σωματείου, καθώς και την ευαισθησία του κόσμου σε θέματα όπως είναι η φροντίδα παιδιών σε ανάγκη, αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εράνων ή λαχείων οι οποίες είναι άσχετες με το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Τα Παιδικά Χωριά SOS εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες και τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους προς την ιδιοκτήτρια του καταστήματος όπου πραγματοποιήθηκε η σύλληψη της γυναίκας, για την ευαισθητοποίηση και την άμεση κινητοποίησή της, καθώς επίσης την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη ανταπόκριση στο περιστατικό, και διευκρινίζουν για άλλη μια φορά ότι οι πόροι τους προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ή εισφορές, που κατατίθενται απ’ ευθείας στα γραφεία τους ή σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Για όλες τις δωρεές εκδίδεται αμέσως απόδειξη που λαμβάνει ο δωρητής και ποτέ δεν γίνονται έρανοι σε κατοικίες ή στον δρόμο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share