Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μωρό πέθανε την ώρα της γέννας από λάθος των γιατρών!

Τους "έφυγε" από τα χέρια!

24 Δεκεμβρίου 2019 19:50
Μωρό πέθανε την ώρα της γέννας από λάθος των γιατρών!

Ένα νεογέννητο μωρό στην Αργεντινή έχασε τη ζωή του καθώς η μαία δεν κατάφερε να το πιάσει τη στιγμή του τοκετού. Τραγική φιγούρα ο πατέρας Κλαούντιο Μοντραγκόν που ήταν «παρών». Έχασε την ζωή του με την πρώτη του ανάσα...

Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό σε νοσοκομείο στην πόλη Gualeguaychu, τρεις ώρες βόρεια από την πρωτεύουσα του Μπουένος Άιρες. Άλλη μια ιστορία που σοκάρει είναι και αυτή ενός μωρού, που βρέθηκε χτυπημένο και μέσα στα αίματα από την μητέρα του, μέσα στο σπίτι τους, τα Χριστούγεννα. Είναι τραγικό να συμβαίνουν τέτοια λάθη από γιατρούς και μαίες.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε σε ειδικό νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Parana, ωστόσο ήταν ήδη νεκρό.

Ο 29χρονος πατέρας, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα El Dia: «Ζήτησαν στη σύζυγό μου να σπρώξει κι έτσι έκανε για να βγει το μωρό. Βγήκε πολύ γρήγορα και κανείς δεν κατάφερε να τον πιάσει κι έτσι έπεσε στο πάτωμα. Η μαία δεν είχε χρόνο να τον πιάσει και ο μαιευτήρας δεν αντέδρασε», είπε συγκλονισμένος ο πατέρας και πρόσθεσε: «Το μόνο που έκαναν ήταν να τον σηκώσουν από το πάτωμα και να τον βάλουν σε θερμοκοιτίδα και να τον μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο».

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (12/12) το απόγευμα στην κλινική Sanatorio Pronto.

Η έρευνα, με επικεφαλής έναν τοπικό εισαγγελέα, θα καθορίσει εάν ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας και αν κάποιος πρέπει να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις.

Ένα τριών μηνών αγόρι παλεύει για την ζωή του και οι γιατροί θέλουν να το "αποσυνδέσουν"!

Οι γονείς ενός απελπιστικά άρρωστου μωρού ικετεύουν έναν δικαστή για να του δώσει μια ευκαιρία να ζήσει, μετά την απόφαση των γιατρών να το "αποσυνδέσουν", σε νοσοκομείο στην Αγγλία. Οι γιατροί ανέφεραν στους γονείς του μικρού Μιντράρ Αλί ότι ποτέ δεν θα ανακάμψει από εγκεφαλικό τραυματισμό και θα ήταν καλύτερο να τον αφήσουν να πεθάνει.

Από την μια είναι οι γονείς που παλεύουν για την ζωή των παιδιών τους, και από την άλλη υπάρχουν μητέρες που τα αμελλούν. Σάλο προκάλεσε η απόφαση να αποφυλακισθεί η μητέρα από την Βάρκιζα, που άφησε το παιδί της να καεί ζωντανό! Οι γονείς του Μίντραρ όμως, ζητούν από ένα δικαστήριο να επιβάλει κυρώσεις για την άρση της υποστήριξης της ζωής από το παιδί τους, που θα γίνει τριών μηνών την Τετάρτη.

Αλλά οι γονείς του είναι ανένδοτοι και πιστεύουν ότι η υγεία του Μίντραρ βελτιώνεται και σκοπεύουν να αλλάξουν την αίτηση του Νοσοκομείου St Mary's του Μάντσεστερ, λέγοντας: «Ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε να τερματίσουμε τη ζωή του γιου μας».

Η μητέρα Σόκχαν είχε μια κανονική εγκυμοσύνη, αλλά οι επιπλοκές κατά τη γέννηση σήμαιναν ότι ο εγκέφαλος του μωρού της είχε έλλειψη οξυγόνου, είπε ο πατέρας του Κάρβαν Αλί. "Όταν βγήκε ο Μίντραρ, τον επανέφεραν με θωρακικές συμπιέσεις και φάρμακα και άκουσαν την καρδιά του να χτυπάει μετά από οκτώ λεπτά. Μεταφέρθηκε στην εντατική. Τον είδαμε να κουνάει τα δάχτυλα του!"

Ο Αλί και η 28χρονη σύζυγός του έχουν έναν μεγαλύτερο γιο, ηλικίας δύο ετών, και η οικογένεια του Μάντσεστερ, παρακολουθεί όλο το εικοσιτετράωρο το κρεβάτι του Μίντραρ.

Είπε: «Πρέπει να δώσουν στο Μίντραρ μια ευκαιρία. Αλλά το νοσοκομείο έκλεισε όλες τις πόρτες, λένε ότι δεν υπάρχει ελπίδα, ότι ο εγκέφαλός του είναι νεκρός. Λένε ότι οι κινήσεις του είναι απλώς αντανακλαστικές, όχι εγκεφαλικές. "

Το Οικογενειακό Δικαστήριο στο Preston, Lancashire, πρόκειται να διεξαγάγει προκαταρκτική ακρόαση στην υπόθεση αύριο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share