Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο ελέφαντας αυτός βασανιζόταν για χρόνια...Όταν ελευθερώθηκε έκανε κάτι που δεν φαντάζεστε!

Δεν θα το πιστεύετε!

22 Δεκεμβρίου 2019 14:45
Ο ελέφαντας αυτός βασανιζόταν για χρόνια...Όταν ελευθερώθηκε έκανε κάτι που δεν φαντάζεστε!

Η κακομεταχείριση των ζώων γίνεται σε όλο τον κόσμο και οι ιστορίες σοκάρουν με την αγριότητα τους. Ο ελέφαντας αυτός βασανιζόταν χρόνια μέχρι που απελευθερώθηκε και έκανε κάτι το απίθανο!

Η ιστορία του Ρατζού, του ελέφαντα, είναι μόνο μία από αυτές και έχει γίνει viral, όπως και αυτός ο "άτακτος¨ελέφαντας, για άλλο λόγο βέβαια!

Επί 50 χρόνια, ο Ρατζού κρατούνταν δέσμιος ενός άντρα στη περιοχή Uttar Pradesh, στην Ινδία. Ο «ιδιοκτήτης» του τον είχε δεμένο από τα πόδια με αλυσίδες που πάνω τους είχαν τεράστια καρφιά. Με αυτό το τρόπο τον κρατούσε ακινητοποιημένο για να τον χρησιμοποιεί ως ατραξιόν και να κερδίζει χρήματα από τους τουρίστες που επισκέπτονταν το χωριό του.

Ώσπου μια μέρα, το Τμήμα Δασών του Ουτάρ Πραντές ειδοποίησε μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο, την Wildlife SOS, για την περίπτωση του Ρατζού. Όταν οι άνθρωποι της οργάνωσης ανακάλυψαν τι συμβαίνει σε αυτό το φτωχό πλάσμα, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ταξιδέψουν άμεσα για την Ινδία.

Κάπως έτσι μια ομάδα 10 ατόμων, που την αποτελούσαν κτηνίατροι και εμπειρογνώμονες άγριας ζωής ενώθηκε με 20 δασοκόμους και 6 αστυνομικούς. Σκοπός όλων: Η διάσωση του Ρατζού. Ο άτυχος ελέφαντας είχε πλέον μια πολύ αποφασισμένη ομάδα μαζί του.

Κάπως έτσι ζούσε για ένα χρονικό διάστημα 50 ετών ο Ρατζού: Αλυσοδεμένος!

Μια μικρή βόλτα στην ύπαιθρο ήταν το πρώτο πράγμα που θέλησε να κάνει για να γιορτάσει την ελευθερία του.

Στο κέντρο πια, ο Ρατζού έκανε μπάνιο και έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα

14 λιοντάρια πετυχαίνουν έναν μικρό ελέφαντα! Η συνέχεια; Θα σας αφήσει άφωνους!

Επειδή έχουμε καταλάβει την αδυναμία που έχετε στα θέματα με ζώα το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει την μάχη ενός ελέφαντα με 14 λιοντάρια!

Το video αυτό αποδεικνύει πως και οι αδύναμοι αν το θέλουν μπορούν να νικήσουν…Ένας μικρός ελέφαντας βγαίνει νικητής μετά από επίθεση 14 λιονταριών… Ένα βίντεο ακόμα που είχατε λατρέψει ήταν το λιοντάρι που έσυρε μια 22χρονη!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ανατριχιαστικό: Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι!

Ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο εντόπισε φακός, με λέαινες να προσπαθούν να σκοτώσουν λιοντάρι σε πάρκο της Βρετανίας!

Μετά το τρομερό βίντεο που σας παρουσιάσαμε χτες με τον εκπαιδευτή και τα λιοντάρια, σήμερα το πάμε σε λίγο πιο... σκληρές εικόνες! Το αρσενικό δείχνει εξαντλημένο καθώς δέχεται τις ομαδικές επιθέσεις των θηλυκών ενώ πιστεύεται πως είναι ο αρχηγός της αγέλης.

Οι εικόνες δείχνουν ότι το αρσενικό βρυχάται καθώς τουλάχιστον εννέα θηλυκά το έχουν ακινητοποιήσει και το δαγκώνουν. Φύλακες του πάρκου καλούνται στο σημείο και προσπαθούν να επέμβουν. Τελικά καταφέρνουν να διώξουν τις λέαινες με τη χρήση πυροσβεστήρα.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα ζώα επιτέθηκαν στο αρσενικό, αλλά πιστεύεται πως τα θηλυκά συχνά σκοτώνουν ένα ηλικιωμένο ή άρρωστο αρσενικό όταν πιστεύουν ότι πλέον είναι ανίκανος για αρχηγός και θέλουν να τον αντικαταστήσουν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share