Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τάσος Αρνιακός: Ο Δεκέμβρης μας δείχνει τα "δόντια" του λίγο πριν τα Χριστούγεννα!

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση!

20 Δεκεμβρίου 2019 23:20
Τάσος Αρνιακός: Ο Δεκέμβρης μας δείχνει τα

Ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός παρουσίασε τον καιρό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει γίνει μια πρόγνωση για τον καιρό που θα επικρατήσει έως και τα Χριστούγεννα αλλά και για τις περιοχές στις οποίες θα χιονίσει.

Με βροχές και κακοκαιρία θα υποδεχτούμε το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη. Χιόνια προβλέπονται στα βόρεια και ενίσχυση των νοτιάδων σε όλη την χώρα. Από τα δυτικά θα κάνει την εμφάνισή του το νέο κύμα κακοκαιρία και σταδιακά θα επηρεάσει τα βόρια και τα κεντρικά σημεία της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί στα πελάγη 5-7 τοπικά έως και 8 μποφόρ. Στην Αττική αναμένουμε τοπικές ομίχλες, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η πριν από λίγο η ΕΜΥ. Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μετά τη θερμή εισβολή, ο καιρός θα χαλάσει από τα ξημερώματα της Κυριακής (22-12-2019). Συγκεκριμένα από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή (22-12-2019)

α. Από τα ξημερώματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.
β. Από το μεσημέρι στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


γ. Από το βράδυ στις Κυκλάδες.

Τη Δευτέρα (23-12-2019)

α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
β. Τα ξημερώματα στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

γ. Από το απόγευμα πιθανώς στην Κρήτη.

Επίσης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή (22-12-2019), οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα (23-12-2019) θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

"Εκεί θα χιονίσει τα Χριστούγεννα"! Έκτακτη τοποθέτηση από τον Σάκη Αρναούτογλου!

Καιρός: Την περιοχή την οποία έχει πιθανότητες να δει λευκά Χριστούγεννα αποκάλυψε ο Σάκης Αρναούτογλου!

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναλύει όλα τα δεδομένα για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα χτυπήσει την Ελλάδα από σήμερα Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται σχεδόν σ' όλη την χώρα και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα είναι γενικά καλός χωρίς φαινόμενα.

Υποψηφιότητα για ασθενείς βροχές και ίσως λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά θέτει μόνο μια περιοχή της χώρας και δεν είναι αυτή που φαντάζεστε.

Σε ποια περιοχή θα χιονίσει; Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share